Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Како разговарати са вашом МАЧКОМ, а да вас она разуме? Ево детаљног упутства

Многи власници су сигурни: мачке их увек разумеју.

1671382022_04-kako-da-shutterstock_163173119.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Многи тврде да кућни љубимци препознају само оно што им је корисно - на пример, речи везане за храну. Други признају да њихова мачка не реагује, посебно не на своје име. Да ли наш језик има смисла за мачке, колико речи разумеју и како правилно комуницирати са кућним љубимцима?

Прочитајте још: Својим понашањем пас вам много говори: Ево како да га разумете

Доносимо вам детаљно упуство како да разговарате са својом мацом, а да вас она истовремено све разуме:

  • Мачке воле када особа са њима комуницира речима. Нарочито ако говори мирним, меким тоном.
  • Разговор са мачком је најбољи од детињства. Није потребно водити посебну обуку - само коментаришите шта се дешава. На пример, реците "хајде да једемо" када сипате храну.
  • Интонација и јачина звука су много важнији за мачку од саме речи. Понекад можете чак и да изговорите казну слатким тоном - и мачка ће помислити да јој се говори нешто добро.
  • Мачке имају осетљив слух. Због тога је боље да изговорите речи које желите да научите свог љубимца без модификације. На пример, „једи“, а не „ручај“, „играј се“, а не „хајде да се играмо“.
  • Лакше је обучити мачку да разуме 1-2 речи, него целу реченицу. На пример, „Мила, иди у шетњу“ љубимац ће боље запамтити него „Па, Мила, иди у шетњу“.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas