Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

Kako razgovarati sa vašom MAČKOM, a da vas ona razume? Evo detaljnog uputstva

Mnogi vlasnici su sigurni: mačke ih uvek razumeju.

1671382022_04-kako-da-shutterstock_163173119.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Mnogi tvrde da kućni ljubimci prepoznaju samo ono što im je korisno - na primer, reči vezane za hranu. Drugi priznaju da njihova mačka ne reaguje, posebno ne na svoje ime. Da li naš jezik ima smisla za mačke, koliko reči razumeju i kako pravilno komunicirati sa kućnim ljubimcima?

Pročitajte još: Svojim ponašanjem pas vam mnogo govori: Evo kako da ga razumete

Donosimo vam detaljno upustvo kako da razgovarate sa svojom macom, a da vas ona istovremeno sve razume:

  • Mačke vole kada osoba sa njima komunicira rečima. Naročito ako govori mirnim, mekim tonom.
  • Razgovor sa mačkom je najbolji od detinjstva. Nije potrebno voditi posebnu obuku - samo komentarišite šta se dešava. Na primer, recite "hajde da jedemo" kada sipate hranu.
  • Intonacija i jačina zvuka su mnogo važniji za mačku od same reči. Ponekad možete čak i da izgovorite kaznu slatkim tonom - i mačka će pomisliti da joj se govori nešto dobro.
  • Mačke imaju osetljiv sluh. Zbog toga je bolje da izgovorite reči koje želite da naučite svog ljubimca bez modifikacije. Na primer, „jedi“, a ne „ručaj“, „igraj se“, a ne „hajde da se igramo“.
  • Lakše je obučiti mačku da razume 1-2 reči, nego celu rečenicu. Na primer, „Mila, idi u šetnju“ ljubimac će bolje zapamtiti nego „Pa, Mila, idi u šetnju“.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas