Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЉУБАВ И ПАЖЊА

Како ваша МАЧКА реагује на пољупце? Ево зашто то никако НЕ ТРЕБА да радите

Власници кућних љубимаца често имају тенденцију да хуманизују своје љубимце и њиховом понашању дају погрешно значење

1674774127_1670165440_shutterstock_396078325.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Да ли сте некада у налету нежности покушали да пољубите вашу мачку у хладан нос? Да ли вас је мачка добро разумела да јој показујете нежност или ће ударити шапом оштрим канџама?

Прочитајте још: Ову мацу називају Т-РЕКС, прати је пола МИЛИОНА људи, а њен живот ће вас РАСПЛАКАТИ (ВИДЕО)

Искусни узгајивачи и напредни љубитељи мачака знају да је боље не покушавати да пољубите мачку на њено смешно лице, јер му је то једноставно непријатно. Видевши људско лице како се приближава, мачка се уплаши и сматра то претњом. Неке мачке са независним карактером ће такво људско понашање чак сматрати увредом.

Као и људи, мачке могу имати различите личности и навике. Мачке исте расе уједињују не само сличности у изгледу, већ и психолошке карактеристике. Мејн куни, абисинци и сијамске мачке имају тенденцију да буду прилично агресивне и неће задржати своје незадовољство.

Прочитајте још: Пет ствари које мачке највише воле: Дремка на првом месту

Боље је не задирати у њихов лични простор са претераном наклоношћу, иначе власник ризикује да упозна оштре мачје канџе и зубе. Мачке таквих раса као што су норвешка шума, канадски сфинкс и рагдол, напротив, су друштвене и љубазне, дозвољавају власнику да их потапше, па чак и да их мало пољуби.

Прочитајте још: ДА ЛИ СЕ ПАС МОЖЕ ПРЕХЛАДИТИ? Симптоми су готово исти као и код људи, а зима није једини период када се могу разболети

Приликом избора мачке, требало би да се консултујете са одгајивачем и узмете у обзир карактеристике расе.

Мачке имају свој тајни начин показивања наклоности. Ако вам мачка неко време гледа право у очи, не подижући поглед, и с времена на време полако спушта и подиже капке - знајте да су то такозвани "мачји пољупци". Не заборавите да трепнете!

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas