Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЉУБИМЦИ

МАЧКЕ не воле да се носе у РУКАМА, а ово су РАЗЛОЗИ

Оно што је већини маца заједничко јесте да не воле да се носе у рукама и вероватно сте се некада запитали зашто је то тако.

1601039468_Depositphotos_115493320_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Власници мачака имају различита искуства са својим мезимцима, неке маце су мазне и уживају у излежавању са својим власником, док другима више прија да се држе по страни. Оно што је већини маца заједничко јесте да не воле да се носе у рукама и вероватно сте се некада запитали зашто је то тако.

Мачке су доста независне животиње, њима не прија да се њихово кретање ограничава на било који начин. Такође, оне воле саме да одлучују о начину на који комуницирају са својим власником, па је врло тешко натерати мачку да уради нешто што њој није по вољи.

Фото: Депозит

Прочитајте још: Јесте ли приметили слово М на челу? Пет разлога зашто су НАРАНЏАСТЕ МАЧКЕ толико посебне

Неким старијим мацама ношење у рукама може изазвати бол у зглобовима, па и страх од изненадних покрета и бола може представљати разлог да се успротиве узимању у наручје.

Такође, један од разлога може бити и недовољна социјализација мачке, као и недостатак поверења према власнику, а додатни разлог може бити и страх од испуштања.

Прочитајте још: Ако волите МАЧКЕ уживаћете у њеном друштву: Добри ЏИН чува газду боље од ПСА

Надамо се да смо вам макар мало помогли да боље разумете понашање ваше мачке, и на крају запамтите да маце никако не треба присиљавати на ношење и грљење, јер им то може изазвати озбиљан стрес.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas