· · Коментари: 0
МАРАМА

Ако до сада нисте пробали ево прилике: Спашава ЛОШУ фризуру и даје ЕГЗОТИЧАН изглед

Осим што теме штите од топлоте, мараме, ако умете лепо да их наместите и носите, допуњују сваки имиџ, а притом делују веома ефектно.

1597928247_Skracena.png
Фото: Депозитфото

Модни су хит лета и "спасилац" фризуре којом нисте задовољни. Ово је сасвим довољно разлога да научите како да их везујете на најразличитије начине.

Прочитајте још: Какав УЖАС: Бочица са ЛАКОМ је ПРАЗНА! Брзо УКЉУЧИТЕ РИНГЛУ

БАНДАНА ФРИЗУРА

Не враћа се на велика врата само музика деведесетих година, већ и тада веома популарна, троугласта бандана марама. Њоме на више начина можете да вежете косу, а ми предлажемо два.

Фото: Депозит

Ставите мараму спреда на пуштену косу, пустите да пада позади (дужину сами одредите), па је вежите у чвор испод косе, на средини врата. Можете да избаците и понеки прамен.

Марама скупља зној у спортској верзији.

Спортску верзију бандана фризуре носите приликом вожње бицикла, ролера, шетње или плани нарења. Коса напред мора да буде сва под марамом, која је спуштена неколико центиметара на чело. Ова верзија ношења је практичнија јер коса не лепрша око лица, а марама, приликом физичких напора, сакупља зној.

Прочитајте још: БИСЕРИ су посебна врста накита и захтевају СПЕЦИЈАЛАН ТРЕТМАН: Ево како да их правилно одржавате и чувате

ТУРБАН

За овај, најједноставнији начин везивања турбана, потребна  је дужа марама.

Сагните се тако да вам сва коса падне на доле, пребаците мараму преко главе и чврсто је затегните, да бисте "покупили" косу на темену. Увуците косу спреда под тканину, па на средини чела почните да уврћете мараму, све док не добијете "змију" коју ћете увртати око саме себе.

Егзотично Фото: Депозит
Сагните се и пребаците мараму преко главе, па чврсто затегните!

Трудите се да, приликом увијања, у сваком кругу задржите сву косу унутар будућег турбана, да би деловао што уредније. На крају мараму вежите у турбантако што ћете или оставити део косе са чела да се види или све потпуно прекрити тканином.

Прочитајте још: Ово су ТИК ТОК ОБРВЕ: ЖЕНЕ широм света ЖЕЛЕ баш ТЕ (ВИДЕО)

ПИН-АП СТИЛ 

Да ли желите да изгледате као лепотице четрдесетих и педесетих година прошлог века, чији су враголасти осмех допуњавале пунђе и мараме са машном? Припремите, за почетак, велику  мараму четвртастог облика.

Направите троугао и необавезну пунђу.

Направите троугао, тако што ћете је пресавити, па добијени "шпиц" савијте још једном до средине, затим опет, али не до саме ивице, да би марама остала довољно дебела да може да вам држи косу.

Хипи стил
Као у време хипика, уролајте је више пута, као када цедите пешкир и испреплетану ставите је око главе, преко чела, па је вежите у чвор на потиљку. Провуците неколико праменова косе испод мараме и фризура је готова.

Потом направите необавезну пунђу, а шишке, или неколико праменова, можете да оставите напред. Обавијте мараму око главе, тако да се крајеви налазе на страни чела, па је вежите у чвор.

Прочитајте још: Ако правимо ОВЕ ГРЕШКЕ при наношењу ПУДЕРА изгледаћемо СТАРИЈЕ: Ево како да то избегнемо

Крајеве мараме савијте и угурајте испод тканине, да би све деловало као шира трака. Ако имате краћу косу, модификујте овај начин везивања косе, тако што ћете мараму једноставно пресавити на формат траке и везати чворић на средини, с предње стране лица.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.