· · Коментари: 0

Четири начина која ће вам помоћи да УКЛОНИТЕ СТРИЈЕ: Методе без трошења велике суме новца и времена

Уз помоћ ових метода можете значајно редуковати видљивост стрија

1656178377_strijee.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Стрије су сасвим нормална и уобичајена појава, а готово да нема особе која их нема на бар једном делу тела. Најпростије речено, стрије су ожиљци који настају када се наша кожа нагло скупи или растегне. У том процесу, долази до пуцања еластина и колагена, а последице су видљиве на кожи.

Појединима сметају стрије и желе да их се реше, док има и оних којима уопште не сметају и сматрају их сатавним делом лепоте људског тела. Ако вама сметају, можете покушати са овим методама које значајно могу редуковати ове ожиљке.

1. Суво четкање

Ово је специфичан облик лимфне дренаже, за коју вам је потребна четка са густим влакнима. Препоручује се да пре туширања Wчеткате" своје тело покретима нагоре. Овај процес омогућава да се омекшају масне наслаге испод коже и да се на неки начин "приморају" да се равномерније распореде. Ако сваки дан практикујете суво четкање, ваша кожа ће произвести више колагена, што ће ублажити видљивост стрија.

2. Ретинол

Овај магичан састојак стимулише обнављање ћелија. Редовним коришћење овог деривата витамина А, обезбедићете кожи додатни прилив колагена и обнављање епидерма. Ретинол омогућава истровремено пилинг и хидратацју коже.

3. Хидратација

Хидратација је јако битна јер када је ваша кожа нахрањена, ожиљци које направе стрије биће знатно блаже. Треба да знате да већина уља и хидратантних препарата садржи лауринску киселину која олакшава производњу колагена.

4. Масажа

Масирање стрија повећава циркулацију, али и раст новог ткива. Све то може знатно умањити видљивост стрија и помоћи обнову дела коже који је захваћен овим ожиљцима.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.