· · Коментари: 0
коса

Да ли и ви одлазите на спавање са МОКРОМ КОСОМ? Сазнајте зашто то ни(је) добро

Некоме је одлазак на спавање са мокром косом нормална ствар, док у другима изазива чуђење.

1594375325_Depositphotos_345691372_s-2019.jpg
Фото: Депосит

О овој теми се мало прича, па смо решили да истражимо да ли је овај ритуал штетан или доприноси јачању косе. Шта се то дешава са косом ујутру и да је истина да је природно сушење боље од фена? Имамо одговоре.

Има тих дана када смо ужасно уморне и немамо много времена за немаштање фризуре, посебно у вечерњим часовима. То је нормално и природно стање. Одлазак у кревет са пешкиром и мокром косом има бројне предности, али и мане. 

Прочитајте још: КАКО да се ОВОГ лета НАШМИНКАМО уз неизоставну МАСКУ

Највеће предности су у томе што нећете потрошити ни минут времена на сушење и стилизовање косе. Једноставно, то све можете да урадите ујутру. Знамо да неправилно сушење феном може да буде окидач за оштећену косу. Ретко ко од нас поштује правило удаљености фена на 20-30 цм од темена. Када нам је потребно брзо сушење, укључићемо фен на најјачу температуру, а то никако није паметно. У складу са тим, пешкир на глави чини се као добра идеја.

Фото:Депосит

Хајде да реч, две кажемо и манама. Истина је да мокра коса склона ломјењу. Док је коса мокра, заштитни слој на власима је отворен, и тада коса није отпорна на нагле покрете које увек правимо приликом спавања. Сигурно знате и да је чешљање непрепоручљиво када је коса влажна, из истог разлога, како је додатно не бисмо оштетили и како власи не би пуцале на пола. 

Прочитајте још: Правите ли ОВЕ ГРЕШКЕ са својим купаћим костимом? Кобан ПОТЕЗ због ког изгледа ОФУЦАНО

Да ли ова правила важе за све или ипак постоје срећнице које могу да оду на спавање са мокром косом, без икаквих последица? 

Постоје жене које спадају у групу оних чија је коса јака и снажна и као резултат, одлазак са мокром косом узроковаће само лепу, таласасту фризуру након буђења. Ако не спадате у ту групу жена, онда вам не препоручујемо да кренете на спавање док не осушите косу.

Осим што мокра коса узрокује ломљење и пуцање крајева власи, овај ритуал није нимало безбедан за здравље, посебно када је хладније време. Можете се пробудити са главобољама, само зато што нисте издвојили десетак минута да осушите косу феном. 

Прочитајте још: Опуштена, елегантна, бунтовна и ОБАВЕЗНИ део летње гардеробе

Још једна ствар која не ваља јесте та што је ваш јастук мокар. Мокар јастук, помешан са топлотом вашег тела, може да створи разне бактерије. Оне су невидљиве, али од њих можемо да добијемо перут на темену или бубуљице на лицу. Како бисте смањили ризик од појаве или од погоршања перути, важно је да бар неколико сати пре спавања сушите косу на природној температури, ако сте већ решили да не укључујете фен.

Фото:Депосит

Заправо, штета не би била толико велика, уколико не употребљавате фарбе, уколико не стилизујете често косу пресом или фигаром. Ако то већ радите, онда немојте додатно да ломите косу и немојте одлазити на спавање док је скроз мокра.

Савет плус - Ако нисте спремни да мењате навике, промените јастучницу. Свилене јастучнице неће изазивати толико трења колико памучне, па ваша коса неће бити толико угрожена док спавате и док се померате у сну. 

И за крај, не заборавите - Мислите о својој коси данас, како би она сутра била лепа и здрава.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.