Oglas
· · Komentari: 0
KUPAĆI KOSTIMI

Pravite li OVE GREŠKE sa svojim kupaćim kostimom? Koban POTEZ zbog kog izgleda OFUCANO

Bilo bi dobro da kupaći kostim perete nakon svakoga korišćenja, ali pritom zaboravite veš-mašinu.

1594207640_Depositphotos_27201661_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Ako ste među onim srećnicima koji će celo leto provesti u kupaćem kostimu, blago vama! No, znate li kako se pravilno brinuti i održavati kostime koji su napravljeni od osetljivih materijala, a koju svakodnevno izlažete suncu, soli ili hloru?

Pročitajte još: Spasite svoje novčanike: TRI GREŠKE koje svaka žena čini prilikom kupovine CIPELA!

Dvoje stručnjaka savetuju za Fox News, koji je najbolji način za pranje kupaćeg kostima, a da vam on, pritom, traje što duže.

Zaboravite mašine za pranje veša

Jennifer Ahoni, voditeljka i stručnjak za komunikaciju u Tideu i Patrick Harewood, glavni naučnik u Henkelu napominju da prije bilo kakvoga tretiranja kupaćeg kostima pažljivo proučite što piše na priloženoj etiketi.

Foto: Depozit

Bilo bi dobro da kupaći kostim perete nakon svakoga korišćenja, a iako ga mnogi ubacuju u mašinu za pranje veša, najbolja metoda je pranje na ruke. Tako ćete ukloniti so, hlor, kremu za sunčanje i prirodna ulja, ali i produžiti mu vek trajanja, jer je tkanina od koje je sačinjena većina kupaćih kostima izrazito osetljiva i zahteva pažljivo rukovanje.

Mašina za sušenje veša je takođe veliko NE!

Kada se vratite s plaže ili bazena, nemojte ostavljati mokar kostim predugo u vrećici ili torbi, već ga odmah operite jer u suprotnom može zadržati neugodne mirise. Uzmite blagi deterdžent ili čak samo običnu vodu i dobro isperite kostim, a zatim ga stavite na ravnu površinu na hladnom mestu, obvezno u zatvorenom prostoru.

Pročitajte još: KAKO da se OVOG leta NAŠMINKAMO uz neizostavnu MASKU

Pustite da se kupaći kostim osuši na vazduhu, kako bi se očuvala njegova forma. Kupaće kostime nikad nemojte sušiti na suncu, napominju stručnjaci, jer UV svetlo može izbeliti tkaninu, baš kao i mašinu za sušenje veša. Još jedna stvar koju bi trebalo izbegavati jeste ceđenje kostima rukama. Tako uništavate elastičnost i kostim gubi svoju formu.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas