Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕПОТА ЛИЦА

Да ли знате који је рок трајања ШМИНКЕ? Пазите, јер последице на вашој кожи могу бити ТРАЈНЕ

Колико често проверавате да ли је вашој шминки истекао рок трајања?

1631998502_Depositphotos_157942540_s-2019.jpg
Фото: Депоситпхотос
Oglas

Шминка је постала еизоставни део живота сваке жене, а у есесер непрестано додајемо нове комаде шминке који су нам потребни како би изгледале савршено. Ипак, морамо признати да су изузетно ретке оне даме које редовно проверавају до када је рок трајања њеном пудеру, ружу, сенци или оловци за усне, зар не?

Прочитајте још: Ротациона ДИЈЕТА за септембар: Килограми се топе без гладовања (САТНИЦА)

Шминка којој је истекао рок трајања може узроковати иритације и црвенило коже, херпес, упале и инфекције очију, које се изузетно тешко лече и могу трајно оштетити здравље...

Шминка са протеклим роком може бити један изузетно озбиљан проблем, посебно код оних дама које имају осетљиву кожу и склоне су алергијама.  Наиме, шминка којој је истекао рок трајања може узроковати иритације и црвенило коже, херпес, упале и инфекције очију, које се изузетно тешко лече и могу трајно оштетити здравље.

Прочитајте још: Јогурт као део дијете? Ево када је најбоље да га пијемо

Течни пудер је најопаснији
Баците га након максимално годину дана. Знаћете да је пудер покварен, ако су компоненте почеле да се раздвајају, или је почео да мења текстуру, мирис и боју. Од наношења старих пудера можете развити црвенило, осип и иритацију коже због хемикалија.

Оловке за усне

Оне трају отприлике једну до две године. Нису склоне старењу, али код њих је највећи проблем контаминација бактеријама. Уколико их позајмљујете, заједничким коришћењем оловки за усне ризикујете херпес или другу заразу. Ово можете спречити тако што ћете је нашиљити након сваке употребе.

Маскара

Прочитајте још: Права биљка за јесен: Како се гаји ДАН И НОЋ?

Маскара траје три до пет месеци након првог отварања, а све старије од тога је озбиљан ризик за очи. Управо је маскара чести кривац за појаву чмичкова, упала па чак и коњуктивитиса. Ако сте наносили маскару на упаљено око, баците је јер је на њој извор инфекције.

Прочитајте још: ВЕСЕО И ПРИЈАТАН ПРОСТОР: Саксије са ОВИМ мотивом ће вас насмејати сваког дана! (ФОТО)

Пудер у праху

Овај комад можемо користити од једне до три године. Он је потпуно сув и има мање компоненти које се могу "покварити". Битно је наносити га рукама или редовно прати сунђерчић јер могу бити легло бактерија које се затим преносе на пудер. Пудер у камену заштитите од топлоте и сунца.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas