Oglas
· · Komentari: 0
LEPOTA LICA

Da li znate koji je rok trajanja ŠMINKE? Pazite, jer posledice na vašoj koži mogu biti TRAJNE

Koliko često proveravate da li je vašoj šminki istekao rok trajanja?

1631998502_Depositphotos_157942540_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

Šminka je postala eizostavni deo života svake žene, a u eseser neprestano dodajemo nove komade šminke koji su nam potrebni kako bi izgledale savršeno. Ipak, moramo priznati da su izuzetno retke one dame koje redovno proveravaju do kada je rok trajanja njenom puderu, ružu, senci ili olovci za usne, zar ne?

Pročitajte još: Rotaciona DIJETA za septembar: Kilogrami se tope bez gladovanja (SATNICA)

Šminka kojoj je istekao rok trajanja može uzrokovati iritacije i crvenilo kože, herpes, upale i infekcije očiju, koje se izuzetno teško leče i mogu trajno oštetiti zdravlje...

Šminka sa proteklim rokom može biti jedan izuzetno ozbiljan problem, posebno kod onih dama koje imaju osetljivu kožu i sklone su alergijama.  Naime, šminka kojoj je istekao rok trajanja može uzrokovati iritacije i crvenilo kože, herpes, upale i infekcije očiju, koje se izuzetno teško leče i mogu trajno oštetiti zdravlje.

Pročitajte još: Jogurt kao deo dijete? Evo kada je najbolje da ga pijemo

Tečni puder je najopasniji
Bacite ga nakon maksimalno godinu dana. Znaćete da je puder pokvaren, ako su komponente počele da se razdvajaju, ili je počeo da menja teksturu, miris i boju. Od nanošenja starih pudera možete razviti crvenilo, osip i iritaciju kože zbog hemikalija.

Olovke za usne

One traju otprilike jednu do dve godine. Nisu sklone starenju, ali kod njih je najveći problem kontaminacija bakterijama. Ukoliko ih pozajmljujete, zajedničkim korišćenjem olovki za usne rizikujete herpes ili drugu zarazu. Ovo možete sprečiti tako što ćete je našiljiti nakon svake upotrebe.

Maskara

Pročitajte još: Prava biljka za jesen: Kako se gaji DAN I NOĆ?

Maskara traje tri do pet meseci nakon prvog otvaranja, a sve starije od toga je ozbiljan rizik za oči. Upravo je maskara česti krivac za pojavu čmičkova, upala pa čak i konjuktivitisa. Ako ste nanosili maskaru na upaljeno oko, bacite je jer je na njoj izvor infekcije.

Pročitajte još: VESEO I PRIJATAN PROSTOR: Saksije sa OVIM motivom će vas nasmejati svakog dana! (FOTO)

Puder u prahu

Ovaj komad možemo koristiti od jedne do tri godine. On je potpuno suv i ima manje komponenti koje se mogu "pokvariti". Bitno je nanositi ga rukama ili redovno prati sunđerčić jer mogu biti leglo bakterija koje se zatim prenose na puder. Puder u kamenu zaštitite od toplote i sunca.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas