Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
рутина

Хидратација и још четири корака: Како да негујете СУВУ КОЖУ током хладних дана

Уколико желите да вашој сувој кожи брзо и лако вратите мекоћу, свежину и влагу придржавајте се ових 5 једноставних, али важних савета...

1604660231_Depositphotos_313142620_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Туширање

Туширање је дневна рутина која зими итекако прија. Али, дуго стајање испод топлог туша може да буде прилично штетно за вашу кожу. Наиме, дуго туширање врло топлом водом испире природна заштитна уља која лучи ваша кожа, због чега она постаје врло сува. Смањите температуру воде и скратите време туширања на свега две минуте. Исто тако, једном недељно направите пилинг целог тела и то благим средством за суву кожу.

Хидратација

Након туширања ваша је кожа чиста и незаштићена и зато ову дневну рутину морате максимално да искористите. У томе ће вам помоћи природна уља попут маслиновог, бадемовог или кокосовог. Воћна уља умирују и хране површину коже и, што је најважније, дубински је хидратизирају. Њихова густа структура задржава влагу и тиме спречава њено исушивање. На још влажну кожу нанесите уље и добро га умасирајте. Причекајте минут, две да се упије. Уље можете искористити и за домаћи пилинг за тело. Помешајте четири кашике воћног уља и четири кашике морске (кухињске) соли. Након туширања, мешавином добро истрљајте тело и лице, исперите млаком водом те нежним тапкањем пешкиром упијте вишак воде с тела.

Фото: Депосит

Прочитајте још: Нећете погрешити: БОЈА КАРМИНА која стоји свим женама

Депилација

Бријање жилетом најбржи је начин уклањања длака на телу. Али исто тако, овај поступак уклања заштитни слој коже и чини је осетљивом и сувом. Уколико желите да максимално умањите негативни ефекат, користите пену или гел за бријање намењен женској кожи и то у двострукој количини. Дебљи слој пене за бријање максимално ће смањити трење изазвано оштрицом жилета и тиме заштитити кожу. Након бријања, кожу добро исперите те је нахраните уљем за тело.

Воћна уља умирују и хране површину коже.

Исхрана

Током зимских дана потреба за испијањем течностие је пуно мања него током летњих месци. Али вода је најбољи пријатељ ваше коже. Обогатите исхрану воћем и поврћем које садржи велике количине воде, витамина и минерала. Исто тако, не заборавите на добро познато правило од литре и по воде, течности дневно. Добар пријатељ ваше коже су и чајеви, а посебно зелени који ће очистити ваше тело од токсина и кожи пружити толико потребну влагу.

Фото: Депосит

Прочитајте још: Супер трикови са КОРЕКТОРОМ: Ево на које се све начине може користити

Заштита

Зима може бити груба према вашој кожи и зато морате да учините све да је заштитите. Крему за руке и лице нанесите пре изласка на отворено. Исто тако, не заборавите на усне. Редовно користите хидратантног балзама или мелема за усне, као и креме за руке. Осим препаратима за негу и хидратацију, кожу је важно заштитити и зимским реквизитима попут рукавица, капе и шала.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas