· · Коментари: 0
ШМИНКА

Истакнете ОБРВЕ, смањите УСНЕ: Kоје грешке правите приликом ШМИНКАЊА? (ВИДЕО)

Не треба купујете нову шминку, довољно је да је употребљавате на прави начин и "скинућете" године, истаћи предности, изгледати свежије.

1595241237_AliAndrea.PNG
Фото: Youtube/ screenshot Ali Andreea

Исти производ различита употреба! Савети за шминкање које сте прочитали пре неколико година у модним часописима више - не важе!

Прочитајте још: Будите самa свој фризер и ОФАРБАЈТЕ се код КУЋЕ: Поштујте правила и грешака неће бити

Али Андреа, стручњак за шминку, прво саветује да пренесете огледало из купатила ближе прозору, јер ћете тако видети све грешке које правите.

 Никако Фото: Youtube/ screenshot Ali Andreea

1. Не користите прајмер?

Прајмер покрива све грешке на лицу, а коректор за подочњаке уклања умор и скида године. Жене које користе прајмер стављају га сувим сунђером. На тај начин сунђер потроши добар део прајмера.

Поквасите сунђер пре наношења прајмера.

Друга грешка је наношење мазањем, а треба то радити утапкавањем у кожу. Трећа и најгореа грешка је када се прајмер наноси до браде. На тај начин се добија оштра линија између  лица и браде.

2. Бронзер или руменило

Већина жена послуша савет модних магазин и сакупе усне и образе па руменило нанесу на јагодице које нису увучене у уста. Велика грешка! Образи на тај начин "падају". Руменило се наноси од линије косе изнад ушију и зауставља се до линије обрва.

Усне изнад линије, обрве испод Фото: Youtube/ screenshot Ali Andreea

3. Обрве као квадрат

Многе жене последњих година цртају обрве. Тачније, цртају их строгих линија, а обично их обликују попут правоугаоника. Обрве се благо обликују, да прате природну линију.

Сенка се никада не наноси на цео капак, јер смањује очи.

4. Сенка и ајлајнер преко капка

Најчешћа грешка коју чине жене је употреба исте четкице за различите боје, а почну са светлијом. Андреа сматра да и на очи треба нанети прајмер, јер изједначи боју коже. Сенка се никада не наноси на комплетни капак пошто ће очи учинити мањим, већ се извлачи линија на ивици која ће их учинити мало косим у облику бадема.

Ајлајнер, такође, мора да буде дебљи при крајевима, а што тањи на средини капка. Маскара се наноси цик-цак покретима преко трепавица, ане равно.

Прочитајте још: КУДА ИДЕ ОВАЈ СВЕТ?! У београдским салонима све већа потражња за ФАРБАЊЕМ ТРЕПАВИЦА, али ТО НИЈЕ СВЕ

5. Танке усне

Кармин се данас мање носи због маски на лицу, али када га наносите немојте пратити доњу линију усне. Дакле, линија кармином или сјајем за усне се увек извлачи благо изнад праве.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.