Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Јутарње рутине које не пријају кожи лица: Ово би требало да променимо

Покушајте да одмах ставите тачку на лоше навике које већина понавља скоро сваког јутра, јер нимало не пријају кожи

1702041778_shutterstock_440166898.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ако наставимо да их понављамо, могу изазвати акне, митисере или комедоне. Мале промене у јутарњој рутини неге коже могу да направе велику разлику и драстично побољшају стање коже.

Најчешће грешке у јутарњој рутини које нимало не пријају кожи

Не чистите кожу након спавања

Тоне литературе су написане о томе да не можете да одете у кревет, а да не скинете шминку, али се мало говори о томе да испирање лица топлом водом ујутру није довољно. Свашта се накупи на површини коже током ноћи. Пошто је ово орган који функционише непрекидно 24 сата, јутарње мокро чишћење му неће нашкодити. Боље је користити пену или друге производе лагане текстуре, а за вече оставити уља за чишћење, тонике, креме и балзаме за чишћење, пише Лепота и Здравље.

Користите пилинг ујутру

Пилинг је неопходан и треба га користити периодично – 1 до 2 пута недељно (или чак ређе) у зависности од врсте пилинга и типа коже. Али пилинг не би требало да радите ујутру већ увече. Наиме, неки козметичари сматрају да су производи које треба наносити након пилинга погоднији за вечерњу него за јутарњу рутину.

Туширате се претоплом водом

Ако се туширате одмах након буђења, то треба да буде што хладнијом водом (али не мора бити хладна). Најбоље је контрастно туширање (наизменично туширање топлом, па хладном водом), јер се на тај начин окрепљује цело тело и убрзава циркулација.

Овде значајну улогу игра гел за туширање, и то не његова својства чишћења, већ арома коју шири. Чуло мириса игра веома важну улогу у емотивном животу: ноте поморанџе, лимуна, мандарине, смокве, вербене, свежег зачинског биља и нане створиће право расположење за цео дан и помоћи ће вам да се потпуно разбудите.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas