Oglas
· · Komentari: 0

Jutarnje rutine koje ne prijaju koži lica: Ovo bi trebalo da promenimo

Pokušajte da odmah stavite tačku na loše navike koje većina ponavlja skoro svakog jutra, jer nimalo ne prijaju koži

1702041778_shutterstock_440166898.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Ako nastavimo da ih ponavljamo, mogu izazvati akne, mitisere ili komedone. Male promene u jutarnjoj rutini nege kože mogu da naprave veliku razliku i drastično poboljšaju stanje kože.

Najčešće greške u jutarnjoj rutini koje nimalo ne prijaju koži

Ne čistite kožu nakon spavanja

Tone literature su napisane o tome da ne možete da odete u krevet, a da ne skinete šminku, ali se malo govori o tome da ispiranje lica toplom vodom ujutru nije dovoljno. Svašta se nakupi na površini kože tokom noći. Pošto je ovo organ koji funkcioniše neprekidno 24 sata, jutarnje mokro čišćenje mu neće naškoditi. Bolje je koristiti penu ili druge proizvode lagane teksture, a za veče ostaviti ulja za čišćenje, tonike, kreme i balzame za čišćenje, piše Lepota i Zdravlje.

Koristite piling ujutru

Piling je neophodan i treba ga koristiti periodično – 1 do 2 puta nedeljno (ili čak ređe) u zavisnosti od vrste pilinga i tipa kože. Ali piling ne bi trebalo da radite ujutru već uveče. Naime, neki kozmetičari smatraju da su proizvodi koje treba nanositi nakon pilinga pogodniji za večernju nego za jutarnju rutinu.

Tuširate se pretoplom vodom

Ako se tuširate odmah nakon buđenja, to treba da bude što hladnijom vodom (ali ne mora biti hladna). Najbolje je kontrastno tuširanje (naizmenično tuširanje toplom, pa hladnom vodom), jer se na taj način okrepljuje celo telo i ubrzava cirkulacija.

Ovde značajnu ulogu igra gel za tuširanje, i to ne njegova svojstva čišćenja, već aroma koju širi. Čulo mirisa igra veoma važnu ulogu u emotivnom životu: note pomorandže, limuna, mandarine, smokve, verbene, svežeg začinskog bilja i nane stvoriće pravo raspoloženje za ceo dan i pomoći će vam da se potpuno razbudite.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas