Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЈУТАРЊЕ ТАПКАЊЕ лица учиниће да изгледате млађе: Како да то урадите? Затеже кожу и подстиче лепоту

Ову вежбу можете урадити док сте још у кревету

1675521840_shutterstock_2142010179-tapkanje-naslovna-lice.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Тапкање је постало изузетно популарно за очување лепоте, младоликости и здравље коже лица. У питању је једна врста вибрационе масаже, а може се користити и у терапијској и профилактичкој масажи. Његова посебност је у томе, што стварамо ефекат вибрације на дубоким мишићима лица. Мимични мишићи лица, за разлику од скелетних мишића тела, нису причвршћени за кости са оба краја, већ за кожу. Зато сваки тонус мишића који доводи мишић до његовог скраћивања и контракције изазива боре на лицу, погоршање циркулације крви, одлив лимфе. Ово последње доводи до бледила лица и отока. Вибрација опушта мишиће, што помаже да лице изгледа млађе.

Такође, може да утиче на дубоке нервне завршетке, крвне судове и лимфне судове. Стимулисањем циркулације крви и одлива лимфе лица, у могућности смо да се ослободимо отока на лицу, а такође и побољшамо тонус и боју коже лица. Стимулишемо производњу колагена. Можда сте видели да се у многим азијским земљама, где је развијен култ лепоте, производи за негу коже наносе уз помоћ тапкајућих покрета руку. Ово омогућава да се производи за негу коже дубље продру у слојеве коже, што повећава ефекат крема и серума.

Фото: Схуттерстоцк

Најједноставнију и најлакшу масажу лица тапкањем, можете да урадите ујутру, без устајања из кревета. Када се пробудите, почните са том вежбом, а предности су следеће:

Помаже да се разбудите, јер је циркулација крви на лицу убрзана, а мишићи лица су прилично снажно повезани са мозгом. Због тога, мозак схвата да сте будни - осећате се много боље.

Смањује ризик од главобоље током дана. Опушта подручје око очију.
Смањује надутост на лицу, посебно испод очију и у пределу образа.
Мишићи су тонирани, што затеже образе, и обликује лице.
Изражавање мимичних бора се смањује.
Расположење се побољшава а ниво стреса се смањује.
Подстиче се регенерацију коже.

Како да урадите ову вежбу:

Вежба се ради прилично једноставно, још док лежимо у кревету. Генерално, технике вибрација не подразумевају никакве строге линије, али за удобност и доследност можете да пратите линије за масажу. Почните лагано и брзо тапкати лице врховима прстију.

1. Тапкајте од центра чела до слепочнице
2. Од центра носа до ушне шкољке.
3. Од центра браде дуж линије доње вилице до ушних ресица.
4. Око очију радимо само врховима прстију, правећи врло лагане и брзе покрете тапкања. Овде се крећемо од спољашњег угла очију ка унутрашњем, од унутрашњег ка спољашњем. Подручје обрва се тапка дуж линија обрва.
5. Подручје врата се тапка одоздо према горе.
6. Бочне зоне предње површине врата од врха до дна.

Вежбу понављамо до осећаја топлоте и лагане вибрације на лицу. Важно је да вам прија и да се осећате задовољно. Тапкање треба да буде нежно и лагано. Уколико имате одређених здравствених проблема са кожом, пре употребе ове технике консултујте се са дерматологом.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas