Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како да стилизујете КРАТКУ седу косу? Пет савета који вам у томе могу помоћи

Савети за стилизовање косе уз помоћ којих ћете изгледати урбано и модерно

1709563399_Foto-Shuterstock-seda-kosa.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

У случају да нисте приметили, седа коса више није нешто што треба сакрити и чега се треба стидети. Многе жене су посносно пригрлиле своје сребрне праменове.

Према славном фризеру Клајду Хејгуду, сива је данас једна од најтраженијих салонских боја за косу. Тачније, кратка седа коса - помислите на Мерил Стрип као Миранду Пристли у филму Ђаво носи Праду. Да, управо је то у тренду.

 „Баби боомери, који су некада фарбали косу, сада су прихватили оно што им је природа дала. Људи такође дају изјаве са својом природно седом косом у много млађој доби.“

Џејми Ли Кертис, Хелен Мирен, Џејн Фонда и Глен Клоуз — ово су само неке од најлепших и најмоћнијих холивудских жена које ових дана носе кратку и седу косу. Али да бисте максимално искористили своју кратку седу косу, послушајте ове савете и трикове професионалних стилиста.

1. Покушајте да истакнете детаље

Истакнути детаљи нису само за плавуше, бринете и црвенокосе. А када имате кратку седу косу, ово делује посебно добро, јер чак и само мало контраста може направити модни бум.

Ниско осветљење такође може да створи визуелну димензију и дубину: Ово би требало да се уради равном црном или угљен сивом како се не би замаглила природна боја.

Имајте на уму, такође, да проналажење ваше најласкавије нијансе сиве зависи од тона ваше коже. „Сива која је превише тамна може бити груба према кожи и тену, док она која је превише светла може да исцеди боју са вашег лица, чинећи да изгледате уморно“, објашњавају стручњаци.

2. Пикси рез

Кејт Рос, специјалиста за косу предлаже да испробате дрско пикси шишање ако имате седу косу. „Ови резови су одлични јер лепо уоквирују лице“, каже она. Пикси рез одлично функционише са седом косом јер ради са грубљом текстуром. 

Ту је и пикси крој да ласка сваком облику лица — од смелог, оштрог пиксија који је дужи на врху до рашчупаног и испрекиданог који захтева веома мало одржавања.

3. Третман кератином

Професионални кератински третмани који подразумевају наношење мешавине протеина на косу одлични су за сиве праменове, наводе стручњаци. То је зато што губите кератин како губите пигмент у коси. Ови третмани се могу наћи у многим салонима и ојачавају косу док јој додају сјај и враћају еластичност.

Ако кератински третман није приступачан за вас, а ваша коса изгледа суво, једноставно почните да додајете више хидратантних производа у своју рутину.

4. Љубичасти шампон и маске за хидратацију

Минерали и метали у води, свакодневни загађивачи, па чак и употреба пегле и осталих уређаја могу проузроковати да ваша седа коса временом изгледа жуто, пише сајт Бест лифе.

Ту долазе љубичасти шампон и/или балзам. Потражите љубичасте производе који не садрже сулфате и садрже састојке који коси дају потребну хидратацију.

Али немојте га користити сваки пут када перете шампон, јер ће вам сјајно сребрнасти праменови почети да изгледају тамније и пепељастије, једном недељно је довољно.

5. Аксесоари

Додавање боје уз додатке попут свилених шалова или шешира може оживети вашу седу косу. А уз кратку фризуру, често можете одабрати предмете на основу стила, а не само функционалности.

Стилисти ​​предлажу улагање у неке китњасте шнале за косу. Машне за косу су такође тренутно супер тренди. Ако је ваша коса довољно дуга да је вежете, превелика свиленкаста машна око репа може додати елеганцију и разиграност једноставној коктел хаљини. Уколико имате кратку  фризуру, размислите о томе да носите луксузну сомотну траку за главу или укоснице украшене бисерима.

(Сенса)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas