Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕГА

Коса воли спанаћ, а дугачке нокте "ствара" ова намирница

Знате ли да нокти на рукама у просеку свакодневно расту 0,1 мм, односно по центиметар на свака три месеца, док коса, просечно, порасте 1,25 цм месечно?

1612089777_kosa.png
Фото: Депозитфото
Oglas

Многима од нас то није довољно брзо, волели бисмо да што пре порасту и тако нам пруже више могућности да их улепшавамо. Уз редовно скраћивање, њихов раст убрзаће и одговарајућа исхрана, јер постоје намирнице које, ако их будемо редовно уносили, то гарантују.

Прочитајте још: Не смете КАСНИТИ: Свет је полудео за "Preppy стилом", а ви?

Тако коса "воли" спанаћ, орашасте плодове, јаја, цитрусе, лососа, семенке, шаргарепу и авокадо, као и јогурт. Нокти "траже" донекле сличну храну - уз шаргарепу и спанаћ требало би јести смокве, морске алге и рибу, црвено месо, млеко и млечне производе.

То су све сами витамини!
Ако бисмо ово превели на језик витамина, добили бисмо следеће: да би брже расли и били здравији, потребни су нам витамини Б комплекса, витамин Ц, А, Е и Д, затим селен, гвожђе, фолна и омега масне киселине.

Можете да им помогнете и негом природним састојцима, као и нежном масажом прстију, односно темена главе. Рецепата који обезбеђују бржи раст ноктију и косе има много. Наводимо само неке од њих.

Потопите прсте у морску со или бели лук.

Потопите на 20 минута нокте у мешавину 200 мл топле воде и две кашике морске соли, поступак понављајте десет дана заредом и изненадићете се брзином њиховог раста.

Квасац Фото: Депозит

Ако вам не смета мирис белог лука, направите негујући раствор тако што ћете један чен ситно исецкати и убацити у флашицу безбојног лака за нокте. Пустите да одстоји 48 сати, па сваког другог дана нокте намажите овим раствором. Тек након петог мазања скините све слојеве са ноктију, па поновите поступак. Да бисте постигли најбољи ефекат, нокте непрекидно третирајте на овај начин три недеље.

Прочитајте још: Ово, дефинитивно, МОРАТЕ набавити, јер какво ће лето 2021. бити без ње?

Раставић је такође одличан избор. Кашичицу ове сушене биљке прелијте са 500 мл вреле воде, оставите да одстоји 15 минута, процедите, па нокте потопите у чај.

Држите их тако 25 минута и понављајте поступак пет пута недељно. Уз то, са маслиновим уљем и лимуновим соком не можете да погрешите, било да их засебно или помешане наносите и утрљавате у нокатну плочу и заноктице.

Раставић је одличан за нокте, али морате бити упорни.

Маску за бржи раст косе направите тако што ћете умутити жицом јаје, додати му неколико капи лавандиног и четири кашике уља од семенки грожђа. Сједините све састојке и маску утрљајте у кожу главе и власи, па је оставите да одстоји пола сата, под капом за туширање. Потом оперите косу на уобичајени начин.

Прочитајте још: МОДНИ КОМАД са којим ћете изгледати лепо и лепршаво и у зимским данима (ФОТО)

Пребогат витамином Б, квасац је главни састојак следеће маске за косу. Коцкицу свежег квасца, од 25 г, растворите у мало млаког млека, додајте кашику меда и оставите да одстоји све док не почне да надолази. Смесу нанесите на чисту, мокру косу и теме, добро утрљајте, прекријте фолијом и оставите један сат да делује, па исперите водом. Уз све наведено пијте доста воде, јер се длака (као и нокти) њоме храни изнутра.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas