· · Коментари: 0
СТИЛ

"Мода је пролазна, али је стил вечан": Ове савете Коко Шанел морате да примените

Била је једна од највећих икона стила

1615483318_sanel.jpg
Фото: YоуТубе принтсцреен / РебецаРазорзx

Габријела Коко Шанел започела је каријеру као модсткиња, стварајући једноставне шешире. Креације никада није цртала, већ их је на лицу места стварала на својим моделима, а све дизајне је чувала у глави.

Прочитајте још: Ако немате новца за нову гардеробу послушајте савет Викторије Бекам, а довољна је бела кошуља

Године 1910., отворила је прву своју радњу у улици 21 Руе Цамбон у Паризу под називом "Цханел Модес" и почела је да продаје шешире, по којима је убрзо постала позната, а и сама их готово никада није скидала с главе. Креаторка мале црне хаљине која је и данас неизоставни детаљ у сваком женском гардероберу и направила је парфем "Цханел но.5", који је и даље један од најомиљенијих мириса припадница лепшег пола.

Њени модни цитати остали су урезани, а свака жена уколико жели да буде краљица стила, морала бих свакодневно да их примењује. Ово су неки од њих

- Пазите се оригиналности. Оригиналност у женској моди може да доведе до маскенбала.

- Једноставност је кључна у истинској елеганцији.

Брига о изгледу почиње у срцу и души. Производи за улепшавање сами по себи неће помоћи.

- Немогуће је да жена буде лоше расположена када носи добру одећу.

 - Чипка је једна од најдивнијих имитација природе. Али бисери су савршени за сваку прилику.

- У својим двадесетим, жена има лице које јој је природа дала. У својим тридесетим, има лице које је сама за себе направила. У својим четрдесетим има лице које је заслужила.

- Женине руке су њена визит-карта. Њен врат и биста су њен пасош.

 - Парфем је невидљиви, али непревазиђен и неопходан модни “прибор”. Објављује улазак у просторију особе која га носи и подсећа друге на њу када није ту.

-  Ако сте икада били запањени лепотом жене, али не можете да се сетите шта је обукла, онда је била обучена перфектно.

- Најбољи накит за жену је згодан мушкарац.

- Ништа неког не чини старијим него очајни покушаји да изгледа младо.

- Ако имате криве ноге, обуците нешто деколтирано.

- Хаљина може да буде на вешалици, али нам она ништа не говори. Можемо једино да судимо о њој када је жена обуче, када покреће своја рамена, ноге и савија се у струку.

- Не постоје ружне жене, само лење

Уколико до сада нисте применили неки од ових савета, време је да почнете.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.