· · Komentari: 0
STIL

"Moda je prolazna, ali je stil večan": Ove savete Koko Šanel morate da primenite

Bila je jedna od najvećih ikona stila

1615483318_sanel.jpg
Foto: YouTube printscreen / RebecaRazorzx

Gabrijela Koko Šanel započela je karijeru kao modstkinja, stvarajući jednostavne šešire. Kreacije nikada nije crtala, već ih je na licu mesta stvarala na svojim modelima, a sve dizajne je čuvala u glavi.

Pročitajte još: Ako nemate novca za novu garderobu poslušajte savet Viktorije Bekam, a dovoljna je bela košulja

Godine 1910., otvorila je prvu svoju radnju u ulici 21 Rue Cambon u Parizu pod nazivom "Chanel Modes" i počela je da prodaje šešire, po kojima je ubrzo postala poznata, a i sama ih gotovo nikada nije skidala s glave. Kreatorka male crne haljine koja je i danas neizostavni detalj u svakom ženskom garderoberu i napravila je parfem "Chanel no.5", koji je i dalje jedan od najomiljenijih mirisa pripadnica lepšeg pola.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CHANEL (@chanelofficial)

Njeni modni citati ostali su urezani, a svaka žena ukoliko želi da bude kraljica stila, morala bih svakodnevno da ih primenjuje. Ovo su neki od njih

- Pazite se originalnosti. Originalnost u ženskoj modi može da dovede do maskenbala.

- Jednostavnost je ključna u istinskoj eleganciji.

Briga o izgledu počinje u srcu i duši. Proizvodi za ulepšavanje sami po sebi neće pomoći.

- Nemoguće je da žena bude loše raspoložena kada nosi dobru odeću.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CHANEL (@chanelofficial)

 - Čipka je jedna od najdivnijih imitacija prirode. Ali biseri su savršeni za svaku priliku.

- U svojim dvadesetim, žena ima lice koje joj je priroda dala. U svojim tridesetim, ima lice koje je sama za sebe napravila. U svojim četrdesetim ima lice koje je zaslužila.

- Ženine ruke su njena vizit-karta. Njen vrat i bista su njen pasoš.

 - Parfem je nevidljivi, ali neprevaziđen i neophodan modni “pribor”. Objavljuje ulazak u prostoriju osobe koja ga nosi i podseća druge na nju kada nije tu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CHANEL (@chanelofficial)

-  Ako ste ikada bili zapanjeni lepotom žene, ali ne možete da se setite šta je obukla, onda je bila obučena perfektno.

- Najbolji nakit za ženu je zgodan muškarac.

- Ništa nekog ne čini starijim nego očajni pokušaji da izgleda mlado.

- Ako imate krive noge, obucite nešto dekoltirano.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CHANEL (@chanelofficial)

- Haljina može da bude na vešalici, ali nam ona ništa ne govori. Možemo jedino da sudimo o njoj kada je žena obuče, kada pokreće svoja ramena, noge i savija se u struku.

- Ne postoje ružne žene, samo lenje

Ukoliko do sada niste primenili neki od ovih saveta, vreme je da počnete.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.