Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕПОТА И НЕГА

Могу нарушити здравље КОЖЕ ЛИЦА: Три најгоре ствари које несвесно радимо док се УМИВАМО

За многе људе прање лица је рутинска ствар.

1643108413_ddff75ab35e91df8e8bc117766838b7ce7923eae.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Несвесно, током умивања многи праве грешке, које могу да утичу на здравље и лепоту коже. Обратите пажњу, да ли и ви грешите?

Дерматолог др Ерин Гилберт наводи шта је то што најчешће радимо, а тиме штетимо нашој кожи.

Прочитајте још: Лоша навика због које можемо да добијемо БОРЕ: Козметичарка објашњава због чега НЕ ТРЕБА умивати лице УЈУТРУ (ВИДЕО)

1. Не перете лице редовно

Неки људи не перу лице сваки дан јер мисле да ће тиме уклонити природна уља која штите и влаже кожу. То је на неки начин истина. Ипак, ако се не умивате редовно на кожи се накупља сувишна масноћа која може изазвати упале и појаву акни. Лице треба прати сваки дан, а понекад и до два пута дневно.

2. Користите исте производе и лети и зими

Наиме, лети би требало користити јаче производе за чишћење лица који пене. Такође можете користити и оне са салицилном киселином ако имате проблема с акнама.

Зими користите нежније гелове за чишћење који немају толико сапуна у себи. Наиме, зими вам треба боља заштитна баријера јер је кожа изложена хладноћи.

3. Агресивни сте према кожи

Ако пречесто користите производе за чишћење лица у комбинацији с другим грубим методама чишћења можете скинути природни заштитни слој коже. Тада она постаје изиритирана, осетљива на спољне утицаје, шмику и подложна упалама, пише "Business Insider".

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas