Oglas
· · Komentari: 0

NE BACAJTE KORU OD POMORANDžE: Čisti pore, izbeljuje ožiljke i podmlađuje

Prirodni sastojci su poslednjih godina zvezde preparata za negu

1654414820_shell-3992177_1280.jpg
Photo: Pixabay
Oglas

Među njima je i jedan prastari, prah od pomorandžine kore, koji se pravi usitnjavanjem dehidriranih kora ove citrusne voćke. Dakle, kada sledeći put krenete mehanički da bacite koru pomorandže, zastanite i prisetite se zašto ona zaslužuje važno mesto u vašoj dnevnoj rutini.

Kora pomorandže, kao i samo voće, izuzetno je bogata vitaminom C. U njoj, zapravo, ima tri puta više ovog vitamina nego u sočnom delu ploda, ali i više vlakana, kalcijuma, vitamina A...

Bogata je raznim biljnim jedinjenjima koja imaju antioksidativna i antiinflamatorna svojstva. Kožu efikasno i nežno čisti, a kako ima i adstringentna svojstva, odnosno moć da skuplja pore i kontroliše masnoću, naročito se pokazala korisnom kod osoba sa masnom kožom jer "skida" sa nje višak sebuma.

Photo: Pixabay

Pokazala se korisnom kod osoba sa masnom kožom jer je oslobađa viška sebuma

A evo za šta sve možete da koristite prah pomorandžine kore:

- Odličan je za prirodni piling, jer ima blago zrnastu teksturu. Prirodna adstringentna svojstva ga takođe čine efikasnim sredstvom za čišćenje. Može da pomogne u otpušavanju i pročišćavanju pora, čime će površina kože postati glatkija.

- Smanjuje pigmentaciju i ožiljke od akni. Ovaj prah je prepun vitamina C, pa je sjajno sredstvo za uklanjanje pigmentacije. Prah od pomorandžine kore se naširoko koristi kao blago sredstvo za izbeljivanje. NJegovom redovnom upotrebom ćete posvetliti bilo kakve tragove pigmentacije, fleke i ožiljke nastale od akni.

PROČITAJTE JOŠ: Mesto gde se KUPAJU VILE I VEČNO VEZUJU ZALJUBLJENE: Na ovom mestu stvara se jedan od NAJVEĆIH VODOPADA u Srbiji(FOTO)

- Kontroliše sebum, odnosno njegovo stvaranje na koži i tako smanjuje šanse za pojavu akni i mitisera. Zbog toga postaje neophodan sastojak u rutini negovanja svake osobe koja ima masnu kožu.

- Ima antiejdžing svojstva. Sadrži hemijska jedinjenja (limonen, linalol, citronelol...) koja mu daju antioksidativna svojstva, što ga zauzvrat čini odličnim sredstvom za usporavanje i sprečavanje starenja. Osim toga, poboljšava cirkulaciju krvi i povećava proizvodnju kolagena, pa koži daruje mladalački izgled i sjaj.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas