· · Коментари: 0

Нега коже лица током хладних дана: Које рутине треба да променимо

Желите да промените своју рутину неге коже уочи предстојец́е зиме? Стручњаци имају најбољи савет за вас!

1668603919_shutterstock_564569767.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Ако осец́ате да је сваки пут када се зима приближава ваша кожа под стресом због хладног времена и оштрих промена температуре, на правом сте месту. Сувој кожи која је склона иритацији, потребна је права рутина да бисте задржали еластичности коже и сјај. Како се можете борити против сезонских флуктуација коже?

Први корак је да поправите своју зимску рутину неге коже. То не значи да морате да промените све производе које вец́ имате у свом ормариц́у, вец́ само направите мале измене како бисте побољшали природну одбрану ваше коже, остављајуц́и је да изгледа здраво уочи зиме.

Које састојке треба да убаците у своју рутину?

Читање етикете са састојцима сваког производа може вам помоц́и да схватите да ли је заиста одређени производ прикладан за ваш тип коже и за годишње доба. „Састојци које ваша кожа жели зими укључују хранљиве омега 3 и омега 6 масне киселине, церамиди, нар и сквален“, каже дерматолог. Али није вам потребна диплома дерматолога да бисте схватили који производи за зимску негу коже су прави за вас. Фокусирајте се на спречавање дехидрације. То можете учинити једноставним коришц́ењем благог средства за чишц́ење, хидратантног серума, а затим честим наношењем хидратантне креме.

Прочитајхте још: Најбољи начин да нанесете хајлајтер: Ако сте почетник ово треба да буде први корак

Зашто се зими на лицу или врату појављују акне?

Многе жене развију акне око вилице и врата током зимских месеци, а то је обично због прљавих шалова, крагни и ролки које стално додирују наше лице. Потрудите се да их редовно перете. Ако видите шминку око крагне своје јакне, добра је идеја да је очистите.

Права нега коже за зиму

Без обзира на тип коже, замолили смо стручњаке да препоруче основне састојке за зимску негу коже како бисмо заштитили и нахранили нашу кожу током целе зиме. Подразумева се да беаитy рутину почињете правилним чишц́ењем лица ујутру. Бактерије и клице које су се током ноц́и накупиле на лицу, са ваше косе или јастука, морају да оду, па ц́е добро средство за чишћење створити основу за остале  производе за негу коже.

Прочитајте још: Девојка је пронашла једноставан начин да увије косу: Овај предмет сви имамо код куће (ВИДЕО)

Затим на сцену ступа хидратантна крема коју смо изабрали (увек према типу коже). Морамо укључити и дубинске хидратантне маске, најмање два пута недељно. Штавише, пошто је кожа око очију осетљивија од остатка лица, неопходна је употреба специјализованог производа. Опет, бирамо крему на основу нашег типа коже. Поред креме која негује нежну кожу око очију, серум има пођеднако важно место у нашој зимској рутини јер се бори против сувоц́е коже.

Последњи и најнеопходнији корак је наношење СПФ креме како бисмо заштитили кожу од "скривених" сунчевих зрака. Наравно, ако желите у исто време и покривеност, инвестирајте у тонирану крему за сунчање.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.