Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет начина како можете ПОСПЕШИТИ РЕГЕНЕРАЦИЈУ КОЖЕ: За максималну блиставост и једрину придржавајте се ових савета

Мислите о својој кожи на време

1664189189_koza.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Регенерација ћелија коже је саставни део природног процеса, али одређени фактори могу да је успоре или убрзају. Уз пар корисних савета, можете помоћи вашој кожи да се регенерише и умањити видљивост ожиљака, упала и рана на кожи.

1. Рукавице приликом коришћења хемикалија

Средста која користимо приликом чишћења куће често садрже јаке и опасне хемикалије, попут избељивача, амонијака или других киселина. Да бисте очували кожу, обавезно носите рукавице приликом сваког чишћења, како бисте спречили иритацију коже и њено исушивање.

Прочитајте још: Техника ЧЕШЉАЊА која вас неће чупати: Начин на који држите четку је кључан

2. Туширање млаком водом

Избегавајте врелу воду приликом туширања. Врела вода може исушити вашу кожу и погоршати симптоме псоријазе или екцема. Млака вода је знатно бољи избор.

3. Овлаживач ваздуха

Сув ваздух није баш најбољи пријатељ наше коже. Ако сте приметили да је у вашем дому ваздух сув, размислите о куповини овлаживача ваздуха. Ово је посебно важно за зимски период, када разна грејна тела исушују ваздух.

4. Исхрана

Пођеднако важна је нега коже изнутра. Потребно је да једете што више свежег поврћа и воћа. Ове намирнице садрже витамине, влакна, као и антиоксидансе који помажу у борби против слободних радикала. Слободни радикали могу оштетити ћелије и знатно успорити регенерацију коже.

Прочитајте још: Решите се БОРА природним путем: Потребан вам је један САСТОЈАК који може направити велику промену

5. Физичка активност и квалитетан сан

Умерена физичка активност доприноси очувању здравља целог организма, па и коже. Уз то, квалитетан сан је нужни предуслов за здраву кожу. Постарајте се да спавате осам сати, као и да лежете и устајете у слично време. На ове начине подстичете циркулацију и регенерацију коже.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas