Oglas
· · Komentari: 0

Pet načina kako možete POSPEŠITI REGENERACIJU KOŽE: Za maksimalnu blistavost i jedrinu pridržavajte se ovih saveta

Mislite o svojoj koži na vreme

1664189189_koza.jpg
Foto: Pexels
Oglas

Regeneracija ćelija kože je sastavni deo prirodnog procesa, ali određeni faktori mogu da je uspore ili ubrzaju. Uz par korisnih saveta, možete pomoći vašoj koži da se regeneriše i umanjiti vidljivost ožiljaka, upala i rana na koži.

1. Rukavice prilikom korišćenja hemikalija

Sredsta koja koristimo prilikom čišćenja kuće često sadrže jake i opasne hemikalije, poput izbeljivača, amonijaka ili drugih kiselina. Da biste očuvali kožu, obavezno nosite rukavice prilikom svakog čišćenja, kako biste sprečili iritaciju kože i njeno isušivanje.

Pročitajte još: Tehnika ČEŠLJANJA koja vas neće čupati: Način na koji držite četku je ključan

2. Tuširanje mlakom vodom

Izbegavajte vrelu vodu prilikom tuširanja. Vrela voda može isušiti vašu kožu i pogoršati simptome psorijaze ili ekcema. Mlaka voda je znatno bolji izbor.

3. Ovlaživač vazduha

Suv vazduh nije baš najbolji prijatelj naše kože. Ako ste primetili da je u vašem domu vazduh suv, razmislite o kupovini ovlaživača vazduha. Ovo je posebno važno za zimski period, kada razna grejna tela isušuju vazduh.

4. Ishrana

Pođednako važna je nega kože iznutra. Potrebno je da jedete što više svežeg povrća i voća. Ove namirnice sadrže vitamine, vlakna, kao i antioksidanse koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala. Slobodni radikali mogu oštetiti ćelije i znatno usporiti regeneraciju kože.

Pročitajte još: Rešite se BORA prirodnim putem: Potreban vam je jedan SASTOJAK koji može napraviti veliku promenu

5. Fizička aktivnost i kvalitetan san

Umerena fizička aktivnost doprinosi očuvanju zdravlja celog organizma, pa i kože. Uz to, kvalitetan san je nužni preduslov za zdravu kožu. Postarajte se da spavate osam sati, kao i da ležete i ustajete u slično vreme. Na ove načine podstičete cirkulaciju i regeneraciju kože.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas