· · Коментари: 0
НЕГОВАНА ЖЕНА

Пет савета за НЕГУ КОЖЕ за жене у 30-им годинама: Ево како да избегнете "вранине ноге"

У зависности од старости, сваки тип коже захтева посебну негу

1652942861_pjimage---2022-05-19T084655.733.jpg
Фото: Пиксабеј

Ваше 30-те су доба у којем нега коже постаје критична јер сте у фази у којој се сматра да производња колагена значајно опада . Ако сте видели да на вашем лицу постоје празнине или "мала удубљења" на образима или челу и да сада има финих бора којих раније није било, то су знаци да се колаген мало по мало нестаје.

Због тога нега коже не би требало да чека. Дерматолози уверавају да крема за сунчање не би требало да изостане и то је један од најважнијих савета .

Од адолесценције, па и током 20-их, рутина неге коже мора бити присутна. Међутим, постоје кораци или производи који се мењају са годинама. Зато вам дајемо неколико савета за негу коже када сте на "трећем спрату".

Како треба да бринете о својој кожи ако сте у 30-им годинама

Не постоји фаза у животу у којој нисте изложени стресу, али после 20. године долази фаза, за неке, неизвесности, промена, недостатка сна и много више стреса који утиче не само на здравље, већ и на изглед наше коже.

Прочитајте још: ПАТИКЕ КАО ИЗ КОНТЕЈНЕРА: Баленсијагин нови модел кошта ПРАВО БОГАТСТВО, а изглед ће вас ШОКИРАТИ (ФОТО)

Шта треба да користите за влажење коже?

Дерматолози уверавају да је у погледу хидратантне креме веома важно прегледати компоненте. На пример, за масну кожу потребне су креме са више воде него масти. Ако је сува кожа, делује обрнуто. Најважније у овом кораку је пронаћи равнотежу између хидратације кроз задржавање воде, али да производ није толико тежак да запуши поре.

Фото: Пиксабеј

Уобичајено је мислити да исту крему можемо користити и за дан и за ноћ, али ово није тачно. Ипак, треба да гледате да искористите ноћ на најбољи могући начин, како бисте искористили важну предност: ретиноиде. Одлични су за флеке, оштећења од сунца, боре, за спречавање акни. Ипак, најважнији савет је да не купујете производе без претходног одласка код стручњака који вам преписује посебне производе за специфичне потребе ваше коже.

Да ли су серуми потребни?

Серуми су, према мишљењу стручњака, важни јер је хидратантна крема одговорна за спречавање губитка воде коже, али је серум активни састојак који поправља или помаже у одређеним ситуацијама. За тридесете, лекари препоручују витамин Ц за блиставост и поправку коже производа против старења, хијалуронску киселину за хидратацију и фелуринску киселину као антиоксиданс.

Кожа око очију заслужује пажњу

Контура наших очију је један од првих делова лица који су временом погођени. Не само зато што је подручје без мишића, па се лако стварају линије, већ и због тамних кругова . За ову специфичну област лекари препоручују витамин К за плавичасте колутове испод очију, антиоксиданте и средства за депигментацију за веома тамне колутове испод очију и ретинол за чувене "вранине ноге" (боре око очију специфичног облика).

Прочитајте још: Три природна састојка за негу лица у сусрет ЈАКОМ СУНЦУ

Не заборавите да очистите кожу. Али са чиме?

Мицеларна вода је препоручљива ујутру да уклоните остатке креме које смо нанели претходне ноћи. За суву кожу стручњаци саветују млеко за чишћење: „Боље се толеришу од сапуна за чишћење лица. Међутим, одређене жене са комбинованом до масном кожом, себорејом или хормоналним избијањем акни могу имати користи од употребе адстрингентнијих производа за чишћење као што су гелови“, открио је дерматолог Мароњас у једном издању Вога.

БОНУС ВИДЕО:

 
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.