Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
пилинзи

ПИЛИНЗИ ЗА ТЕЛО из ваше кухиње: Праве се једноставно, а КОЖА ће вам бити захвална!

Не морамо све козметичке призводе куповати, неке можемо да направимо и саме.

1595505209_Depositphotos_179479478_s-2019.jpg
Фото:Депосит
Oglas

Имамо навику да намажемо крему за тело, али пилинг и не радимо толико често. Пилинзи ће кожи дати глаткоћу и сјај, а имају и опуштајућ ефекат, па би могао да постане рутина.

Колико често?

Пилинге не треба корисити свакодневно. Треба пронаћи баланс, свака кожа је другачија, видите шта одговара вашој кожи. Прекомерни третмани, па и они код куче, могу је учинити осетљивијом и сувљом. Водите се реченицом да је мање више, не желимо контра ефекат.

Прочитајте још: Нема ЈЕФТИНИЈЕГ препарата за подмлађивање! Ево како да УКЛОНИТЕ БОРЕ код куће

Пилинг ће кожи дати глаткоћу и сјај!

Када?

Пилинге је најбоље радити током туширања. Кружним покретима нанети на кожу и потом испрати топлом водом. Пилинге треба избегавати ако сте изгорели на сунцу, ако имате црвенило или испуцалу кожу!

Направите саме свој пилинг

Пилинг за тело од меда

Мед има антибактеријска својства, антиоксидативна и антимикробна својства која могу помоћи код различитих стања коже. Мед не само да ти може помоћи у поправљању ткива коже и да заштитити кожу од УВ оштећења, већ ти може помоћи у уништавању микроба на кожи.

Прочитајте још: Баците козметичке креме, ФЛЕКЕ по лице улањају ових 9 ПРИРОДНИХ препарата

Фото: Пиxабаy

Састојци:

1/2 шољице смеђег шећера
1/4 шољице кокосовог уља, растопљен
2 кашике меда

Упутство за припрему:

У посуди за мешање додај смеђ шећер, кокосово уље и мед. Добро промешај састојке и додај још кокосовог уља, ако видиш да је потребно. Након што добијеш жељену конзистенцију, кашиком стави пилинг у посуду.

Прочитајте још: Овај ЧАЈ је свима ДОСТУПАН: Лечи НЕПЛОДНОСТ и многе друге женске болести

Овај пилинг намењен је кожи тела. Не треба корисити за лице јер је ту кожа опсетљивија и ово не би било одговарајуће.

Не радите пилинге ако вам је кожа изгорела од сунца, сува или ако је испуцала. У том случају, сачекајте!

Пилинг за тело од кафе

Фото: Пиxабаy

Ово сви имамо у кући и најбржи ћете направити. 

Састојци:

1/2 шољица кафе
2 кашике вруће воде
1 кашика кокосовог уља, загрејано

Упутство за припрему:

Сипајте кафу и топлу воду, па кашиком добро промешајте.  Додати кокосово уље. Ако је потребно, додати још кафе или више уља да би се добила идеална конзистенција.

Пилинг од морске соли

Со има антибактеријска својства која могу бити корисна код неких стања коже. Со је такође конзерванс, тако да ће пилинг од морске соли моћи природно да се сачува.

Прочитајте још: Како да ПРАВИЛНО користите најпопуларније средство за уклањање шминке, МИЦЕЛАРНУ ВОДУ?

Фото: Пиxабаy

Користи млевену, ситну морску со, јер груба морска со може бити превише оштра на твојој кожи. Пилинг са морском соли може бити превише абразиван за осетљиву кожу. Такође будите опрезни ако имате  неку посекотину на кожи јер со може “да нагриза”.

Састојци:

1/2 шољице морске соли
1/2 шољице уља по вашем избору
есенцијална уља (није обавезно)

Упутство за припрему:

Помешајте морску со и уље у посуди за мешање и добро промешајте.

По жељи додај једну или две капи свог омиљеног есенцијалног уља и умешај га у смесу.

Прочитајте још: КАКО да се ОВОГ лета НАШМИНКАМО уз неизоставну МАСКУ

Пилинг за тело од зеленог чаја са шећером

Богат антиоксидацијским и противупалним својствима, зелени чај погодује  кожи на неколико начина. Такође, према истраживању из 2013. године, козметика која садржи зелени чај у могућности је да смањи штету на кожи узроковану оштећењем од сунца.

Фото: Пиxабаy

Састојци:

2 чајне кесице зеленог чаја
1/2 шољице топле воде
1 шољица смеђег шећера
1/4 шољице кокосовог уља, растопљен

Упутство за припрему:

Додати кесице чаја у врућу воду. Оставити чај са стране док се не охлади. Док се чај хлади, додати смеђ шећер у посуду. Потом кокосово уље и добро измешати са шећером. 

Прочитајте још:Ближи се ЛЕТО: Погледајте које боје КАРМИНА ће носити ДАМЕ ове сезоне

Након што се чај охлади, додати га у шећерну смесу. Важно је да је чај хладан, да се шећер не отопи. Ако је смеса превише тврда, додати још кокосовог уља.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas