· · Komentari: 0
LICE

Bacite kozmetičke kreme, FLEKE po lice ulanjaju ovih 9 PRIRODNIH preparata

Ne postoji žena koja se sunča, a nije dobila fleke na licu. Takođe, ne postoji ni žena koja je te fleke uspela da skine! Međutim, to važi za hemijsku kozmetiku, dok u prirodi postoje sredstva koja uklanjaju fleke.

Depositphotos_250899034_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Fleke, pege i mrlje na licu mogu da se pojave zbog genetike, starenja ili od pojačanog UV zračenja. Prvo jače sunce pojačava i hiperpigmentaciju, koja je za mnoge veliki estetski problem. Iako postoji mnogo hemijskih preparata, za braon i žućkaste tačkice na koži lica i tela pomoć se može potražiti i u prirodi.

Pročitaje još: Ova biljka je u Rusiji dobila spomenik, spasila je milione života, a raste i u Srbiji

Ren i vinsko sirće Foto: Depozitfoto

Evo predloga da sami napravite prirodne preparate, koji su provereno bezbedni i efikasni.

Limun

Limun sadrži antioksidans vitamin C i prirodnu kiselinu koji posvetljuju, a potom i izbeljuju tamne mrlje na koži. Sok od limuna vatom nanesite na mrlje dva puta u toku dana.

Sok od limuna izbeljuje kožu, nanosi se tri puta dnevno.

Ostavite limun najmanje pola sata, a ako koža nije preosetljiva može i celu noć. Uvek posle ispiranja nanesite hidrantnu kremu, jer limun isuši kožu. Terapija limunom traje dva meseca kada se mogu videti rezultati.

LJuti koren

Sredstvo za skidanje pega možete da napravite i od rena. Napunite flašu narendanim korenom rena, pa preko sipajte vinsko sirće da ogrezne. Neka stoji tri dana, pa ovom tečnošću mazati pege nekoliko puta u toku dana.

Poznat narodni lek Foto: Depozitfoto

Pročitajte još: Želite lep dekolte? Poštujte pet osnovnih pravila

Jabukovo sirće
Jabukovo sirće je odavno poznati narodni lek za sve kožne probleme. Nekoliko kapi sirćeta sipajte na vatu i polako prelazite preko mrlja i fleka, pa pustite oko 15 minuta da deluje i da dubinski čisti kožu. Ko ima osetljivu kožu, sirće može da razredi sa malo vode ili da ga pomeša sa maslinovim uljem da bi se razblažila sirćetna kiselina. Ako se pojavi pckanje ili crvenilo, ne brinite, to su samo prolazne reakcije.

Jogurt
Jogurt sadrži mlečnu kiselinu koja deluje na izbeljivanje kože, a pored toga hrani je i neguje. Obiluje vitaminima B5 i B12 koji doprinose posvetljivanju i smanjenju tamnih mrlja, a vitamin B2 doprinosi obnovi i rastu novih zdravih ćelija. Dva puta u toku dana na mrlje nanesite jogurt u tankom sloju i ostavite 20 minuta, pa isperite.

Jogurt posvetljuje kožu, jer obiluje vitaminima.
Krompir dva puta dnevno
Sirov krompir presecite i sa unutrašnje strane masirajte lice desetak minuta dva puta u toku dana.

Pročitaje još: Prepoznaćete ga po DUŽINI: Jede se sirov i iseckan, a pun je vitamina C, kalcijuma i gvožđa

Peršunov list

Peršunov list važi za jednu od najmoćnijih biljaka u uklanjanju pega i fleka: izbeljuje kožu, uklanja crvenilo i bore, ali i doprinosi stvaranju kolagenih vlakana. Oko 30 grama svežih listova peršuna prelijte sa dva decilitra vode, stavite u šerpu na ringlu i pustite da provri. Brzo sklonite, poklopite a kada se ohladi dodajte kap limuna ili jabukovog sirćeta. Na vatu sipajte malo ove tečnosti i očistite lice. Ponoviti nekoliko puta dnevno, obavezno ujutru i uveče.

Peršun uklanja fleke, bore i crvenilo, doprinosi stvaranju kolagen.
Čuvarkuća čuva lice
Sameljite nekoliko listova čuvarkuće i pomešajte sa malo meda. Nanesite ravnomerno na lice i ostavite da deluje pola sata pa isperite.

Pročitaje još: U carskoj Rusiji važio je za IZUZETAN LEK, a izlečio je Čehova i Tolstoja - sada ga možete spremiti sami kod kuće

Crni slez

Zahvaljujući sluzi koja je lekovita, crni slez je veoma efikasan kod hiperpigmentacije. Napravite čaj: četiri šake cveta crnog sleza stavite u litar vode i kuvajte dok pola vode ne ispari. Ostaviti bar dva sata da stoji, pa čaj koristiti kao losion i njime premazivati mesta na koži zahvaćena flekama.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.