Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Правимо једну грешку када наносимо крему за лице: Због тога има потпуно супротан ефекат

Хидратантна крема се наводи као обавезан корак дневне неге коже

1712320837_shutterstock_1562062876.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Хидратантна крема је обавезан корак у нези коже - без ње тешко ћемо доћи од сјајне, мекане и глатке коже. Ипак, стручњаци тврде да једна грешка, која делује безначајно, може да поништи ефекат дневне креме, серума или креме за сунчање.

- Када наносите хидратантну крему, серум или крему са фактором, важно је да то урадите кружним покретима или да је лагано утапкате, јер ако је наносите тако што повлачите кожу у различитим смеровима то може да отежа апсорпцију производа и може да изазове иритацију или сувоћу, што није оно што желите од овог производа", објашњавају стручњаци из компаније "Фресха" - водеће платформе за лепоту и велнес.

Дерматолози из ове компаније саветују и да не заборавите да крему наносите на подручја попут врата и груди: "Наношење хидратантних производа на врат и груди је важно за смањење знакова прераног старења, јер су ова деликатна подручја посебно склона дехидратацији".

Такође, ако желите да избегнете сувоћу коже, важно је да приликом умивања и прања лица не користите превише топлу воду - она може да "уништи" уља која се природно стварају на кожи. С друге стране хладна вода може да зароби остатке прљавштине у порама коже. Одговор се сам намеће - млака вода је најбољи избор за умивање.

На крају је то још један веома важан савет који вреди усвојити - СПФ крема се увек наноси после хидратантне креме, а пре шминке!

(Блиц Жена)

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas