· · Коментари: 0

Прекините ове ЧЕТИРИ РУЖНЕ НАВИКЕ: Да ли сте знали да додиривање косе шаље лошу поруку другим људима

Лоших навика некада нисте ни свесни, али ако вам неко каже да стално касните или превише бучно једете - покушајте да их исправите.

1665144734_kosa.jpg
Фото: унспласх.цом

Бучно жваћете, грицкате нокте, стално касните? Ово су изузетно ружне навике од којих лако можете да се одвикнете.

Прочитајте још: Од јастучнице до врућих купки: Несвесне грешке због којих штетимо кожи, а не тичу се само неправилног коришћења козметичких препарата

Додирујете косу

Када су нервозне многе жене врте прстом косу и то је веома лоша навика. То је лоше, пре свега, за косу, а онда и вас јер наставнику или шефу дајете до знања да сте "пали с Марса", једва чекате да одете и слично. Такође, многи мушкарци ову навику могу да прочитају као "завођење", а то ће бити проблем уколико вам није циљ. Осим увртања лош знак је и непрестано тапкање косе, јер тиме шаљете поруку да сте површни и крајње несигурни у свој изглед.

Како то исправити? Једноставно! Носите у ташни или џепу неку лоптицу или играчкицу, па када рука крене ка коси узмите мали предмет у шаку и њега додирујте, јер ћете тако сакристи стрес и несигурност.

Бучно жваћете

Свесни сте да стварате звукове док жваћете храну, али углавном једете сами па о томе не размишљате. Уколико вам се десило да неко вам неко каже да "начин на који једете код њега буди апетит" то је на лепши начин речено - мљацкаш! У азијским културама се сркање, мљацкање и произвођење звукова током ручка сматра комплиментом за домаћицу, али не и у Европи. Поготово је лоша вест ако вам после ручка пруже кутију са чачкалицама, јер то значи да несвесно "сисате" преосталу храну из зуба.

Како то исправити? Веома једноставно! Трудите се да жваћете полако, а узимајте мале залогаје јер тако нећете отварати уста док жваћете.

Стално касните

Приче о "академских 15 минута" су измислили они који стално касне. Можда и не верујете, али нико не воли људе који касне и то се толерише само генералном директору, председнику и оном од којег људи зависе. Можда је шеф пун разумевања за ваше кашњење, али не узима вас озбиљно и неће вас ангажовати за ставри које су, заиста, важне.

Како то исправити? Лако! Померите сат 10 минута раније.Припремите гардеробу коју ћете обући дан раније. Не користите мобилни телефон док не стигнете на жељено место. Не улазите у разговор са непознатим људима, а поготово не познатим које сретнете.

Прочитајте још: Подстакните раст длаке природним путем: Уколико сваке недеље користите ОВЕ ЧЕТИРИ НАМИРНИЦЕ коса ће вам расти брже

Грицкате нокте?

Пошто нисте недете да вам мама намаже љуту паприку на прсте, чим осетите потребу да гризете нокте стисните их у песницу! И купите грицкалицу или маказице!

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.