Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шест свакодневних навика које нам одузимају ЕНЕРГИЈУ: Несвесно правимо себи велику штету

Да бисте побољшали свој живот, морате почети од лоших навика

1687253156_profimedia-0263836322.jpg
фото: Профимедиа
Oglas

Сваког јутра већина нас доноси одлуку: да скочи из кревета или да притисне сноозе. Овакав образац одлучивања наставља се током целог дана до вечери када одлучујемо да ли да спавамо или да погледамо још једну епизоду серије.
Оно што понекад не схватамо је чињеница да нас одлуке које доносимо током дана или граде или троше. Неки избори могу имати тренутне ефекте, док други могу имати дугорочне. Понекад чак и не приметимо да радимо одређене ствари осим ако не извршимо интроспекцију или нам неко на то не укаже.
Пошто су ове навике које црпе енергију постале део наших живота, не треба нам много времена да сагледамо какве ефекте имају по наше опште благостање.

6 уобичајених навика које одузимају енергију

1. Држање за прошлост

Када се осврнемо у порошлост, готово је сигурно да ћемо наћи нешто због чега нисмо задовољни. Постоје ствари због којих жалимо и желимо да смо могли другачије. Нажалост, то је већ урађено, и то је прошлост.
Држати их се и размишљати о милион алтернативних начина на које су ствари могле да се одвијају неће направити разлику. То ће нас једноставно растужити и повећати осећања жаљења.
Уместо тога, треба да савладамо уметност пуштања. Када погледамо уназад, требало би да видимо низ лекција и грешака које нам могу помоћи да побољшамо нашу будућност.

2. Лоша исхрана

Оно чиме храните своје тело игра велику улогу у томе како се осећате. Нема ништа лоше у повременој брзој храни, али када се ваша исхрана састоји само од тога и слатких грицкалица, то може бити проблем. Лоша исхрана често долази са сталним осећањем исцрпљености.
Куповина хране за понети на путу кући после дугог дана може изгледати привлачно и згодно. Да бисте избегли да уђете у ову замку „погодности“, размислите о припреми оброка. На овај начин кување постаје мање досадан посао на крају напорног дана.

3. Превише друштвених мрежа

Друштвене мреже нису ни добре ни лоше. Важно је како их користимо. Одлично је када имамо могућност да сазнајемо новитете из сегмента који нас занима или да се повежемо са пријатељима који живе далеко. Међутим, неумерена количина времена које трошимо на скроловање по беспућима интернета је постала забрињавајућа.
Размислите о коришћењу тајмера за апликације и очистите своје налоге тако да пратите само садржаје који вас обогаћују.

4. Не дишемо

Живимо у брзом свету где је време новац. Трудимо се да извучемо максимум из 24 сата које добијамо сваког дана. Непрестано јуримо за циљевима и желимо да означимо што више ствари са наше листе обавеза. Усред овог хаоса, често заборавимо да станемо и удахнемо. Као резултат тога, ми смо узнемирени и у паници.
Када сте под толиким притиском, подсетите се да дишете. Дубоко удахните и када издахнете, испустите и сву негативну енергију. Опустите вилицу, језик и рамена.

5. Чекамо прави моменат

Колико ствари сте оставили по страни и рекли себи да ћете их урадити када дође време? Ограничавамо се и не идемо за стварима које желимо, јер мислимо да 'сада' није добар тренутак.
Истина је да смо сада ту, и нема бољег времена него сада. Почни сад!

6. Окружени смо негативним људима

Свако од нас познаје бар једну особу која је енергестки вампир. Увек имају на шта да се жале и изгледа да им у животу ништа не иде добро. Људи са којима проводимо доста времена утичу на то какви и ми постајемо. Што смо више окружени негативним људима и ми смо склонији негативности.

Промените навике које троше енергију

Умор и осећај исцрпљености могу се поправити навикама које одлучимо да усвојимо (или их напустимо).
Навике које троше енергију доводе до умора, утичу на опште благостање, повећавају непродуктивност и имају значајан ефекат на ментално здравље.
Осврните се уназад и забележите навике које су вам нанеле више штете него користи. Промените их или их потпуно отпустите. Неће бити лако, али ако сте доследни, можете то учинити!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas