Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Четири НАВИКЕ које вас могу спречити да остварите своје циљеве: Ако их препознајете код себе, време је да их промените

Ево о којим навикама је реч

1689270663_uspeh.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Да ли сте икада осетили да вам нешто недостаје у животу? Нисте једини. Оно што нас држи у месту и што обликује наше животе нису само спољашње околности већ највећим делом наше сопствене навике и унутрашња архитектура која нам дозвољава да растемо или стагнирамо.

Четири навике које имају многи несрећни људи (и како их променити)

1. Желели бисмо да знамо будућност

Често имамо осећај да ако знамо тачно шта нас чека у будућности не можемо погрештити. И у складу са тим упорно чекамо да нам све буде кристално јасно, а то је често немогуће. Понекада је важно да изађемо из зоне комфора и урадимо нешто упркос збуњености и нејасној будућности. Важно је да направимо корак даље, јер само тако нешто можемо и да променимо.

Не чекајте јасноћу. Слушајте своје срце и направите мали корак напред. Не мора бити савршено.

2. Чекамо дозволу других

Често чекамо друге да потврде исправност наших одлука. На овај начин своју моћ предајемо другим људима. Уместо да слушамо себе, ослањамо се на друге. Чини се као да немамо поверење у живот.
Ипак, поверење у живот је јидини исправни пут до испуњеног живота. Када престанемо да тражимо одобрење од других, остављамо простор да наша унутрашња мудрост јача.

Не тражите потврду својих снова од неког другог. Пратите оно што вам даје енергију.

3. Имамо лажна очекивања

Често верујемо да је императив да избришемо све негативности из свог живота и да ће све бити у реду. Али не мора сваки дан да буде срећан - живот је непредвидив и сваки дан носи могућност за промену.
Проблем није у проблемима, већ у томе како их доживљавамо и колико смо у стању да их решимо.
Ако мислимо да не треба да их имамо, патимо.

Фокусирајте се на садашњи тренутак. Урадите најбоље што можете са оним што имате.

4. Фокусирани смо на оскудицу

Можемо да имамо дивне односе, добар посао и сјајну породицу. Ипак, када једна ствар крене наопако често се деси да се фокусирамо само на то. А чињеница је да врло често у животу искрсавају “ствари које пођу наопако”.

Кључ среће је да приметите како вас ваш начин живота и размишљања доводи у невоље. То не значи да треба да игноришемо наше проблеме. Али то значи да се због њих не мучимо. Решавамо их колико можемо, али не покушавамо да форсирамо решење.

Обратите пажњу на своју тенденцију да се фокусирате на мисли које вам говоре да нешто није у реду. Гледај их. Схватите да ви нисте ваше мисли. Можете их само посматрати.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas