Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Решите се СУВЕ КОЖЕ: 3 природне хидратантне креме

Претерано сува кожа може бити било где на телу, а то повећава ризик од развоја озбиљнијих стања коже.

1669238325_b6c39b06b2f77b323672d4ab82644e31374f6d87.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Нажалост, сви ми имамо тенденцију да патимо од ефеката ултраљубичастих зрака, токсина из околине и широког спектра фактора који отежавају кожу. Због тога је равнотежа производње себума често поремећена, почиње да изгледа суво, грубо, а на њему се могу појавити чак и мале пукотине.

Прочитајте још: Сушите лице ПЕШКИРОМ НАКОН УМИВАЊА? Ево због чега је то лоше за кожу

Претерано сува кожа може бити било где на телу, а то повећава ризик од развоја озбиљнијих стања коже. Срећом, постоје нека природна решења која ће помоћи да се убрза њен природни опоравак без прибегавања синтетичким производима.

Препарати за суву кожу

1. Природна крема која ће помоћи ако имате суву кожу

Ова природна крема за лице комбинује корисна својства састојака као што су авокадо, бадемово уље и витамин Е. Садржи есенцијалне масне киселине и антиоксиданте који помажу у обнављању природне влаге суве коже и повећавају еластичност.

Прочитајте још: Фризер саветује: Ова фризура ће вам дати млађи изглед, а ево која техника фарбања је идеална уколико имате седе

Стална употреба креме помоћи ће омекшавању коже и стварању заштитне баријере против дејства слободних радикала који убрзавају старење.

Згњечите пулпу пола авокада и помешајте је са 2 кашике бадемовог уља и две капсуле витамина Е.
Након што добијете хомогену пасту, нанесите је на претходно очишћено лице и оставите 30 минута.
Исперите топлом водом, користите овај лек свако вече.

Прочитајте још: Боље памћење уз помоћ малих трикова: Вежбајте мозак на једноставне начине

2. Хидратантни балзам за суве усне

Нежна кожа усана има тенденцију да се исуши јер је изложена агресорима из околине, дехидрацији и хемикалијама. Овај једноставан домаћи балзам ће обезбедити хранљиве материје попут есенцијалних масних киселина и витамина Е за обнављање природне влаге, олакшавајући уклањање мртвих ћелија коже.

Прочитајте још: Четири начина да заштитите косу док спавате: Да ли је сваки пут очешљате?

Отопите 2 кашике какао путера и помешајте га са 2 кашике уља од ораха и 6 капи уља лаванде. Сачекајте да се балзам стврдне и наносите га два пута дневно.

3. Природни балзам за суву кожу руку

Својства ове домаће креме за руке ће елиминисати сувоћу и помоћи у смањењу старачких пега које се обично појављују са годинама.

Помешајте 1 кашику овсене каше и исту количину природног јогурта са 1 кашиком лимуновог сока и 1 кашичицом бадемовог уља у чинији док не добијете густу пасту. Нанесите га на руке и оставите 15 минута. Исперите топлом водом. Користите овај лек три пута недељно.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas