Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

Rešite se SUVE KOŽE: 3 prirodne hidratantne kreme

Preterano suva koža može biti bilo gde na telu, a to povećava rizik od razvoja ozbiljnijih stanja kože.

1669238325_b6c39b06b2f77b323672d4ab82644e31374f6d87.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Nažalost, svi mi imamo tendenciju da patimo od efekata ultraljubičastih zraka, toksina iz okoline i širokog spektra faktora koji otežavaju kožu. Zbog toga je ravnoteža proizvodnje sebuma često poremećena, počinje da izgleda suvo, grubo, a na njemu se mogu pojaviti čak i male pukotine.

Pročitajte još: Sušite lice PEŠKIROM NAKON UMIVANJA? Evo zbog čega je to loše za kožu

Preterano suva koža može biti bilo gde na telu, a to povećava rizik od razvoja ozbiljnijih stanja kože. Srećom, postoje neka prirodna rešenja koja će pomoći da se ubrza njen prirodni oporavak bez pribegavanja sintetičkim proizvodima.

Preparati za suvu kožu

1. Prirodna krema koja će pomoći ako imate suvu kožu

Ova prirodna krema za lice kombinuje korisna svojstva sastojaka kao što su avokado, bademovo ulje i vitamin E. Sadrži esencijalne masne kiseline i antioksidante koji pomažu u obnavljanju prirodne vlage suve kože i povećavaju elastičnost.

Pročitajte još: Frizer savetuje: Ova frizura će vam dati mlađi izgled, a evo koja tehnika farbanja je idealna ukoliko imate sede

Stalna upotreba kreme pomoći će omekšavanju kože i stvaranju zaštitne barijere protiv dejstva slobodnih radikala koji ubrzavaju starenje.

Zgnječite pulpu pola avokada i pomešajte je sa 2 kašike bademovog ulja i dve kapsule vitamina E.
Nakon što dobijete homogenu pastu, nanesite je na prethodno očišćeno lice i ostavite 30 minuta.
Isperite toplom vodom, koristite ovaj lek svako veče.

Pročitajte još: Bolje pamćenje uz pomoć malih trikova: Vežbajte mozak na jednostavne načine

2. Hidratantni balzam za suve usne

Nežna koža usana ima tendenciju da se isuši jer je izložena agresorima iz okoline, dehidraciji i hemikalijama. Ovaj jednostavan domaći balzam će obezbediti hranljive materije poput esencijalnih masnih kiselina i vitamina E za obnavljanje prirodne vlage, olakšavajući uklanjanje mrtvih ćelija kože.

Pročitajte još: Četiri načina da zaštitite kosu dok spavate: Da li je svaki put očešljate?

Otopite 2 kašike kakao putera i pomešajte ga sa 2 kašike ulja od oraha i 6 kapi ulja lavande. Sačekajte da se balzam stvrdne i nanosite ga dva puta dnevno.

3. Prirodni balzam za suvu kožu ruku

Svojstva ove domaće kreme za ruke će eliminisati suvoću i pomoći u smanjenju staračkih pega koje se obično pojavljuju sa godinama.

Pomešajte 1 kašiku ovsene kaše i istu količinu prirodnog jogurta sa 1 kašikom limunovog soka i 1 kašičicom bademovog ulja u činiji dok ne dobijete gustu pastu. Nanesite ga na ruke i ostavite 15 minuta. Isperite toplom vodom. Koristite ovaj lek tri puta nedeljno.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas