Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРЕВЕНЦИЈА

Слане купке за СТОПАЛА: Ево због чега ће вам ОРГАНИЗАМ бити захвалан ако их користите

Да ли знате нешто о предностима таласотерапије, однос лечења на мору или лечења морем?

1672437496_1466133362637fe4979a4c7049463088_640.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Ако никада нисте покушали да потопите стопала у топлу слану купку увече након напорног радног дана, много сте пропустили. Рећи ћемо вам зашто су нам потребне, када и коме је корисно да их примењујемо.

Прочитајте још: 8 разлога због којих треба да једете КРУШКЕ: Имају веома позитиван утицај на здравље, а за ову групу људи су посебно корисне

Помаже да се ослободите умора

Ако сте цео дан радили на ногама, мучи вас осећај тежине или бол у мишићима - покушајте да користите купку да бисте ублажили напетост и нелагодност. Само седите у удобну столицу или фотељу са кадом и опустите се неко време у сланој води. Раствор припремамо на следећи начин: за 1 литар воде узимамо 1 кашику соли. За већи ефекат додајте неколико капи етеричних уља руже или јасмина.

​Која је со погодна за купке?
Углавном - било који. Најбоље је, наравно, направити купке са морском сољу, које се могу купити у апотеци. Али ако је немате, узмите обичну кухињску со из кухиње. Ако је ова со јодирана, биће врло добра.

Ојачајте нокте

Раствор припремамо мало концентрованији него у претходном случају (2-3 кашике соли на 1 литар) и не додајемо уље у њега. Свако вече седимо са таквом купком око 15-20 минута. Вече - јер такве купке добро опуштају.

Уклоните натеченост

Прочитајте још: Откривамо 5 начина како да пијете више воде дневно

За борбу против отока обично се препоручује концентровани раствор соли. Разблажите раствор тако да буде око 50 грама соли на литар веома топле воде и ставите стопала у лавор. Такву купку није потребно дуго узимати, довољно је 10 минута.

Олакшајте бол у зглобовима

Ако имате проблема са зглобовима, онда можете покушати да помогнете и сланим купкама разблаженим у веома топлој или чак врућој (али не горућој) води. За један литар узмите 70 грама кухињске или морске соли и седите 15 минута. Такве купке можете направити на курсу - не више од 10 дана. Погледајте на каналу др Кирилова причу о сланим купкама.

Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА

Помаже код жуљева, пукотина и израслина

Жуљеви, пукотине, израслине - непријатна ствар. Слане купке са јодом добро раде са њима. Или са јодираном сољу. 1 кашика на 1 литар воде, и редовност.

Помоћ код знојења

А овде је наш верни помоћник слана купка. Разблажите со у веома топлој води у размери 3 кашике по литру воде, за бољи ефекат можете додати претходно попарене 3 кашике храстове коре.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas