· · Коментари: 0
НЕГА КОСЕ

ТЕСТИРАЈТЕ косу чашом воде, па АКО ПОТОНЕ набавите АНТИФРИЗ

Влада често може бити непријатељ ваше фризуре али упркос јесењем и кишном времену, које нас уопште не радује, косу можемо заштити и спречити да се увија и "нашушури"

1603093052_Depositphotos_330128576_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Већ нам је позната слика влажног времена у ком равна коса почне да се таласа, она таласаста да се коврџа, а локнаста још више да се увија. Међутим, то је могуће избећи, а ево и како.

Према истраживањима бостонског дерматолога Паприја Саркара, сува и оштећена коса прве страдају под ударом влаге, фризура потпуно губи жељену форму, а исто је и са коврџавом длаком. Коса привлачи влагу из ваздуха зато што је дехидрирана.

Прочитајте још: ПРАКТИЧАН је, али зашто не би био и ЛЕП? Пратите ТРИ правила када бирате КИШНИ МАНТИЛ

Такође, што је влас више порозна, то ће упијати више влаге, попут сунђера. Избегавајте сушење феном јер додатно исушује косу, која се потом лакше коврџа под утицајем влаге из ваздуха.

Најбоље је сушири косу природно, али ако морате да је фенирате онда је морате "хранити"...
Тест са водом
Да бисте проверили да ли је ваша коса таква, убаците њене чисте крајеве у шољу са водом и гледајте шта ће се дешавати. Ако одмах потоне, то значи да је веома порозна, а ако плута на средини, спада у "нормалан" тип.

Ако баш морате да се фенирате, пре тога косу заштитите средствима која умањују штетност удара врелог ваздуха, стварајући својеврсну баријеру између длаке и извора топлоте. Најбољи избор је ипак природно сушење, којим ћете спречити пуцање власи и наелектрисаност краћих длака.

Прочитајте још: САВРШЕН РАЗДЕЉАК: Која линија одговара вашем лицу?

Уколико често користите производе за обликовање фризуре или се фарбате, влагу ћете спречити да уђе у косу употребом шампона и кондиционера (балзама) који је хидрирају, попут оних на бази уља. Добар избор је и регенератор који се не испира, поготово за оне који никако не би желели да им се коса коврџа.

Фен највише оштећује косу Фото: Депозит

Прочитајте још: Трик од 30 секунди за бољи ефекат СУВОГ ШАМПОНА

Одличан ефекат ћете постићи и ако на влажну косу ставите хидрантно уље без силикона. Поделите је на четири дела, сваки увијте од лица ка назад и не дирајте је док се потпуно не осуши, а потом је нежно разбарушите.

Зашто не волите лак? Одличан је за влагу.

Мада многи не воле да користе лак за косу, у овим случајевима може бити добар савезник у борби против влаге. Благо налакирајте косу пре изласка из куће и тако јој обезбедите заштитни слој који ће спречити дубинско продирање влажности у власи.

Прочитајте још: Да ли је ОВО НАЈРУЖНИЈИ модни КРИК у деценији? Или најлепши... (ФОТО)

Још један производ у боци спасава косу у кишним данима - необично називан, антифриз спреј направљен је баш за заштиту косе од влаге, а дуже време користи се у земљама са тропском температуром. Он у танком слоју "обмота" сваку длаку, а требало би га нанети на влажну, тек опрану косу, па је затим обликовати по жељи.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.