Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
нега

Три природна решења за ТАМНЕ КРУГОВЕ ОКО ОЧИЈУ: Састојке већ имате код куће

Тамни кругови испод очију су изузетно чест проблем коже са којим се суочавају многе жене.

1642849161_238163e1c27deb90b9af8c72b508cc3b2654cf8b.jpg
Фото: Депосит
Oglas

На појаву тамних кругова испод очију утичу многи фактори као што су хормонске промене, проблеми везани за здравље, неуравнотежена исхрана, недостатак сна..

Међутим, данас нећемо говорити о томе шта изазива тамне кругове и о вашим лошим дневним навикама.

Решење за тамне кругове око очију

Краставац

Захваљујуц́и витаминима и хранљивим материјама које садржи, краставац може помоц́и у смањењу надутости око очију, а истовремено даје осец́ај олакшања и свежине.

Шта можете да урадите:

Исеците краставац на мале кришке и од њих направите облоге на очима. За додатну хладноц́у, уверите се да сте их претходно замрзнули у замрзивачу око пола сата.

Кромпир

Кромпиров сок садржи азелаинску киселину која може инхибирати активност ензима тирозиназе укљученог у производњу меланина. На овај начин помаже у смањењу појаве подочњака и отока.

Шта можете да урадите:

Кромпир исеците на кришке и ставите у замрзивач преко ноц́и. Следец́ег јутра нанесите на очи (у пределима тамних кругова) и оставите да делује најмање 10 минута.

Зелени чај

Зелени чај садржи фенолна једињења, антиоксиданте и кофеин који помажу у смањењу надутости, црвенила око очију и подочњака.

Шта можете да урадите:

Узмите две кесице зеленог чаја и након кључања воде сачекајте 1-2 минута и оставите да се охладе. Да би се брже охладиле, можете их у међувремену ставити у фрижидер. Затим их ставите на очи - након што их прво добро оцедите. Држите кесице око 10-15 минута. Можете понављати сваки дан док подочњаци не нестану.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas