Oglas
· · Komentari: 0
nega

Tri prirodna rešenja za TAMNE KRUGOVE OKO OČIJU: Sastojke već imate kod kuće

Tamni krugovi ispod očiju su izuzetno čest problem kože sa kojim se suočavaju mnoge žene.

1642849161_238163e1c27deb90b9af8c72b508cc3b2654cf8b.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Na pojavu tamnih krugova ispod očiju utiču mnogi faktori kao što su hormonske promene, problemi vezani za zdravlje, neuravnotežena ishrana, nedostatak sna..

Međutim, danas nećemo govoriti o tome šta izaziva tamne krugove i o vašim lošim dnevnim navikama.

Rešenje za tamne krugove oko očiju

Krastavac

Zahvaljujući vitaminima i hranljivim materijama koje sadrži, krastavac može pomoći u smanjenju nadutosti oko očiju, a istovremeno daje osećaj olakšanja i svežine.

Šta možete da uradite:

Isecite krastavac na male kriške i od njih napravite obloge na očima. Za dodatnu hladnoću, uverite se da ste ih prethodno zamrznuli u zamrzivaču oko pola sata.

Krompir

Krompirov sok sadrži azelainsku kiselinu koja može inhibirati aktivnost enzima tirozinaze uključenog u proizvodnju melanina. Na ovaj način pomaže u smanjenju pojave podočnjaka i otoka.

Šta možete da uradite:

Krompir isecite na kriške i stavite u zamrzivač preko noći. Sledećeg jutra nanesite na oči (u predelima tamnih krugova) i ostavite da deluje najmanje 10 minuta.

Zeleni čaj

Zeleni čaj sadrži fenolna jedinjenja, antioksidante i kofein koji pomažu u smanjenju nadutosti, crvenila oko očiju i podočnjaka.

Šta možete da uradite:

Uzmite dve kesice zelenog čaja i nakon ključanja vode sačekajte 1-2 minuta i ostavite da se ohlade. Da bi se brže ohladile, možete ih u međuvremenu staviti u frižider. Zatim ih stavite na oči - nakon što ih prvo dobro ocedite. Držite kesice oko 10-15 minuta. Možete ponavljati svaki dan dok podočnjaci ne nestanu.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas