Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Три ствари које додају ГОДИНЕ на ваше лице: Боре нису једини узрочник овог проблема

Стручњаци кажу да постоје још неки фактори који утичу на то да ваше лице изгледа старије

1698317494_Foto-Shuttertsock-starenje.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Мислимо да ће нам "пеглање"  бора помоћи да изгледамо младолико што је дуже могуће, али то није нужно тачно. У стварности, старење је много сложеније, а боре нису једине због којих ваше лице изгледа старије. Много је фактора који утичу на начин на који се наше лице мења током времена, од густине костију и запремине масти, до отпорности баријере коже и тонуса мишића. Стога, суочавање са знацима старења није тако једноставно као брисање бора, кажу стручњаци са МиндБодyГреен.цом.

Губитак густине костију

Како старимо, губимо густину костију. Способност тела да изгради нову кост (осификација) се смањује, али се процес разградње (ресорпције) кости одвија истом брзином. За већину људи ова промена почиње око средњих година, при чему остеопороза погађа скоро 20% жена и 5% мушкараца старијих од 50 година. Минерална густина костију (БМД) може утицати на покретљивост, снагу и, да, чак и на изглед лица.

Губитак коштане масе један је од највећих фактора старења лица, каже специјалиста за естетско подмлађивање Лиса Гудман. „Старење се не односи само на боре – ради се о балансу лица, положају јагодичних костију итд.“, каже она и напомиње да када се наша структура костију промени, кожа изгледа остарела. „Због тога је добро рано водити рачуна о здрављу костију, да би се спречио овај процес.

Нажалост, не постоји брзо решење за подршку костију. Начин живота је важан фактор, а недавне студије су показале да је седентарни начин живота повезан са нижом густином костију како учесници старију.
Такође постоји јака веза између калцијума, витамина Д и здравља костију. 

Смањење хијалуронске киселине

Хијалуронска киселина је актуелни састојак за негу коже који се често налази у кремама за лице, маскама и серумима. Али ово је заправо хумектант који тело производи природно. То је кључни молекул укључен у хидратацију коже.

„Хијалуронска киселина је врста шећера коју наше тело производи природно и која се налази у највећим концентрацијама у кожи, везивном ткиву и очима“, каже дерматолошкиња Џенифер Чвалек. „Делује тако што задржава воду у ткивима, па кожа изгледа чвршће, пуније и млађе. Такође помаже у повећању производње колагена, још једног састојка који подржава кожу док старимо."

Нажалост, како старимо, наше тело производи све мање хијалуронске киселине. Истраживања показују да се наш природни резерват смањује за половину када навршимо 50 година. А са његовим губитком, кожа постаје сува, мање гипка и губи сјај.

Наравно, важно је да га нанесете и на кожу, али истраживања показују да његово узимање може бити корисно и за здравље коже. Додатак хијалуронске киселине може вам помоћи да одржите кожу младом.
Депресија на крају дојења је уобичајена појава, о којој нико не говори. 

Лоша циркулација

Циркулација се смањује са годинама, што може бити проблем за кожу. Проток крви доноси кисеоник, минерале и хранљиве материје у кожу, који су неопходни за регенерацију ћелија коже. Како циркулација временом постаје спорија, кожа се не обнавља истом брзином. То доводи до опуштеног изгледа, ослабљене заштитне баријере и промене у текстури.

Да бисте побољшали своју циркулацију, једна од најважнијих ствари коју можете да урадите је да останете активни. Вежбање повећава проток крвиу целом телу, доносећи виталне хранљиве материје у кожу.
Такође можете да радите масаже лица, за које се показало да побољшавају циркулацију посебно у пределу лица. Студија је показала да масирање лица само пет минута дневно побољшава доток крви у лице. Пазите, међутим, да не повучете кожу, јер то може сломити колагена и еластинска влакна.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas