Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
нега

Усне су вам ИСПУЦАЛЕ: Промените следеће навике

Испуцале усне су типичне за хладноћу и сув ваздух током зимске сезоне.

1604330328_Depositphotos_263571408_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Чим температура падне, многе жене примећују црвенило, свраб или непријатно пецкање усана. За разлику од оне на осталим деловима тела, кожа на уснама је осетљива и танка. Она је стално изложена стресним факторима из околине попут хладног ветра и сувог ваздуха. Усне немају лојне жлезде које остатку коже обезбеђују природну влагу. Зато, ако их правилно не хидрирамо, постају склоне пуцању.

Поред временских услова, на испуцале усне утичу и иритације које могу бити резултат штетних навика (често облизивање или грицкање усана када смо нервозни). На исушивање коже утиче и прекомерно излагање сунцу, алергијски дерматитис (може бити изазван и пастом за избељивање зуба), метаболичке болести попут поремећаја штитне жлезде или недостатак комплекса витамина Б. Неретко, испуцале усне су алергијска реакција на козметичке производе или храну (манго, цитруси и цимет).

Прочитајте још: ФРИЗУРА којој ВЕТАР и КИША не могу ништа: Сви могу да је направе (ФОТО)

Како спречити да усне буду суве и испуцале?

Брините о њиховој хидратацији и редовно користите хипоалергене балзаме без мириса. Било да одаберете уље или неку грожђану маст, стављајте је неколико пута дневно. Не чекајте да усне почну да вас пеку и боле да бисте се тога сетили. Нека мацкање постане свакодневна навика коју нећете прескакати.

Избегавајте ружеве и сјајеве који садрже еукалиптус, ланолин, салицилну киселину и вештачке мирисе. Одаберите производ од природних састојака. За неговане усне важан је и оптималан унос воде. Ако је у телу нема довољно, то ће се одразити и на кожу.

Прочитајте још: Повратак после две деценије: Враћају се УВИЈЕНИ ВРХОВИ косе

Лечење испуцалих усана може трајати дуже или краће, али, да бисте заиста решили проблем, морате открити тачан узрок. Ако сумњате на иритацију или алергијску реакцију, промените руж и избегавајте жваке и водицу за испирање уста на бази менте. Уколико не успете самостално да решите проблем, посетите дерматолога.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas