· · Коментари: 0
ДИЗАЈН

Да ли "плешу" ТРОУГЛОВИ и РОМБОВИ у вашој ДНЕВНОЈ соби?

Стручњаци за ентеријер упозоравају: геометријске шаре су модерне, али уравнотежене!

1597389658_Depositphotos_181411978_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Проблем са геометријским шарама је у томе што их има на готово свему (шољицама, бележницама, тапетама, креветима, постељини, уметничким делима, подовима...) па је лако са њима и претерати. Зато стручњаци за ентеријер ове године упозоравају - геометијски дезен је и даље модеран, али само ако је уравнотежен! Шта то заправо значи?

Прочитајте још: Чему све није место у СПАВАЋОЈ СОБИ: Ово треба да избаците

Држите се класичних решења. На пример, ако сте одабрали да овај тренд буде видљив захваљујући моћном тепиху у дневном боравку, на којем “плешу” троуглови или ромбови, онда се на томе и задржите. Или га, евентуално, испратите и понеким јастучићем на софи. И то је - то!

Ефектне плочице, тепих - довољно!

Такође, он ће бити више него упечатљив у купатилу или кухињи, а уз помоћ ефектних плочица, било подних или зидних.

Један тепих решава ствар Фото: Депозит

Како се најчешће ради о комбинацији црних и белих, какве је некада имала већина луксузних “салонаца”, тако ћете испоштовати још један овогодишњи тренд  -  уређење дома уз помоћ црне и беле, које слове за почетак и крај спектра боја. Овај “сукоб” светла и таме могуће је приказати на милион начина, користећи како најмање декоративне стварчице тако и гломазне комаде намештаја.

КОмбинујте црне и беле софе са јастучићима.

Захтеве стручњака ћете најлакше испратити комбиновањем црних или белих софа и фотеља са јастучићима у контрастној боји, белих кухињских ормарића са црним мермерним плочама, црних прекривача са белим брачним креветима, белих полица са зидовима окреченим у црно (што је такође један од императива ове године)...

Прочитајте још: Ови комади НАМЕШТАЈА су ПРОШЛОСТ: Уредите свој дом по последњој моди

И, да поновимо - немојте да претерате, јер од превише “геометрије” може да вам се заврти у глави. И то буквално.  То вам сигурно није циљ, већ ушушкан дом у ком ће вам све бити потаман.

  Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.