Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
ХЛАДНИ ДАНИ

Једним триком са прозорима СМАЊИЋЕТЕ РАЧУНЕ за грејање

Да ли су и вама рачуни одједном драстично порасли како је почела и грејна сезона?

1635201499_radiator-g1d2ab3664_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Дошли смо у сезону године када је грејање станова постало неопходно, а рачуни се само гомилају. Да ситуација буде још гора, непрестано мислимо да штедимо расипање топле енергије на различите начине, али ништа не полази за руком, а рачуни само расту.

Доносимо вам предлог за једноставну уштеду на загрејавању животно простора, које вам неће избити додатан новац из џепа. 

Прочитајте још: Када се завршава ретроградни Меркур? Чувајте се ТРИ датума у октобру, а онда следи УСПЕХ

Ствар је у затварању макар једног прозора код оних станова који имају више крила у склопу прозора или стаклених врата. Наиме, стручњаци саветују да барем једно крило може жртвовати зими, посебно уколико се узме у обзир да је стакло посебно лоше за губитак топлотне енергије. Уосталом, ово се може једноставно проверити.

Прочитајте још: Шта СТИЛ ваше кухиње говори о ЛИЧНОСТИ? (ФОТО)

Набавите плоче стиропора дебљине 2 до 3 центиметра, обичан бели ЕПС или онај гушћи XПС који се лакше сече. Изрежите прецизно оштрим скалпелом на тачну меру ширине стакла тако да стиропор уско уђе између оквира и на тај начин неће испадати. Претходно измерите отвор и проверите јесу ли бочне стране једнаке или су мало искошене, уцртајте линију сечења фломастером на стиропору. Додатно га можете и мало учврстити, на пример лепљивом траком ако се ради о ПВЦ столарији.

Прочитајте још: Шта је мит а шта истина: Због чега су усне ИСПУЦАЛЕ, и какав вам БАЛСАМ треба током хладнијих дана?

Одмах ћете ојетити разлику. На пролеће једноставно скините плоче и очистите своје прозоре. Такође, напољу спустите ролете јер су оне додатна изолација.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas