Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КУЋНИ ТРИКОВИ

Три начина да ДУПЛО умањите рачуне за грејање, а да вам стан буде топао

Грејање током зимског периода је кључна ствар о којој размишљамо.

1639691121_radiator-g3b1c497b8_640.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Губитак топлотне енергије током зимских дана може имати вишеструку штету - осим што ће станови бити хладни и непријатни за боравак у њима, и џепови ће нам бити празни јер ћемо много потрошити укулико нерационално не користимо топлотну енергију.

Прочитајте још: Свака веза пролази кроз ПЕТ ФАЗА, али већина парова остане заглављено у ТРЕЋОЈ

Доносимо вам три једноставна метода како да уштедите топлотну енергију.

Проветрите просторију на 10 минута

Уколико проветравате просторију редовно најдуже на 10 минута, сачуваћете акумулирану топлоту у зидовима и намештају па ће након проветравања простор ускоро бити топао као и раније. Никако није препоручљиво регулисање температуре просторије отварањем прозора. За штедњу енергије зими није никако добро оставити прозор отворен на "кант". На тај начин се само охлађују делови зидова уз прозор, па се могу појавити и гљивице због кондензовања влаге из ваздуха на хладним површинама. 

Прочитајте још: Отац му је био један од наших најпознатијих глумаца, а ево како изгледа мајка Срђана Тодоровића (ФОТО)

Разместите намештај у дому

Одмакните намештај од хладних спољних зидова и наместите га у близини извора топлоте, попут камина. Такође, што је више могуће одмакните намештај од радијатора како не би блокирао струјање топлог ваздуха. Радијатори не смеју бити заклоњени завесама и намештајем. Сушењем веша на радијатору практично прекидате грејање.

Водите рачуна и о ролетнама и завесама

Прочитајте још: Савети који ће вам помоћи да имате миран и квалитетан сан

Спуштајте ролетне и навлачите завесе како бисте смањили губитак топлоте. Ролетне могу смањити губитак топлоте и за 10 посто. Ако се током зимског периода појави сунце, растворите засторе на прозорима како би његови зраци ушли унутра и загрејали стакла на прозорима што ће погодовати и повишењу температуре у стану. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas