· · Коментари: 0

Како најбрже и наједноставније уклонити флеке од кафе: Потребно вам је ових ШЕСТ ствари

Флеке од кафе дефинитивно су један од честих проблема многима

1652770560_ciscenje.jpg
Фото: Пиxабаy

Свима нам се барем једном у животу догодило да направимо флеку или мрљу од кафе, али исто тако да не знамо како да је очистимо, па често посежемо за скупим хемикалијама.

Прочитајте још: Девојка открила ТРИК ЗА ПРАЊЕ ВЕША: Ево како да вам веш БОЉЕ ПЕНИ и да остане јачи мирис (ВИДЕО)

Ипак, постоји много једноставније и лакше решење, а потребно вам је само неколико ствари које сигурно имате у кухињи.

- папирни убрус

- дубља посуда

- 100 мл алкохолног сирћета

- врућа вода 

Примена: 

Прво папирним убрусом утапкајте кафу коју сте просули на тканину, како би што више упила. Затим, у дубљу посуду сипајте врућу воду и потопите комад гардеробе или тканину која је прљава, а потом додајте сирће и детерџент. Промешајте и оставите да одстоји око пола сата.

Прочитајте још: Како очистити тепих од флека НА ПРАВИ НАЧИН: Стручњак за чишћење открива

Након што се тканина добро натопила мешавином коју сте припремили, четкицом за зубе истрљајте благим покретима флеку, а потом одећу оперите у машини. Уколико је флека још увек видљива, поновите поступак док је тканина мокра.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.