Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
решење

Уклањање мрља са БЕЛЕ ОДЕЋЕ на неколико начина: Не треба сваку третирати исто

Када је у питању бела или светла одец́а, неке мрље могу да доведу до тога да одец́а буде потпуно уништена.

1641147451_7479d5009dd61e209d504b5959299b676b85a03d.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Постоји неколико куц́них лекова и производа за чишц́ење који се могу користити за уклањање мрља са беле одец́е, али коришц́ење погрешног метода може да вам остави уништен одевни предмет.

Различите мрље захтевају различите третмане

Различите мрље захтевају различите методе третмана. Употреба избељивача, сапуна за суђе, соде бикарбоне и сирц́ета се обично препоручује свима који желе да се отарасе тврдокорних мрља на белом.  У сваком случају, једна важна ствар око које се чини да се стручњаци слажу је да би требало да претходно третирате запрљано подручје пре него што оперете комад одец́е на неки од ових начина.

Прочитајте још: Да ли бисте ви попили ову мешавину? Ево шта се догоди када ЛИМУН сипате у КАФУ (ВИДЕО)

Рецимо, да бисте се решили мрља од кафе, као и мрља од чаја и воц́ног сока, требало би да почнете са мешавином белог сирц́ета (једна кашика) и сапуна (једна кашичица). Наставите ово посипањем соде бикарбоне или избељивача. Оперите у хладној води и поновите поступак ако мрља није потпуно нестала.

Да бисте се решили мрља од вина, требало би да почнете са потапањем мрље у бело сирц́е, које може да неутралише љубичасте и црвене пигменте. Након тога, требало би да нанесете течни детерџент на мрљу пре него што је оперете у топлој води.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas