Oglas
· · Komentari: 0

Kako najbrže i najednostavnije ukloniti fleke od kafe: Potrebno vam je ovih ŠEST stvari

Fleke od kafe definitivno su jedan od čestih problema mnogima

1652770560_ciscenje.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Svima nam se barem jednom u životu dogodilo da napravimo fleku ili mrlju od kafe, ali isto tako da ne znamo kako da je očistimo, pa često posežemo za skupim hemikalijama.

Pročitajte još: Devojka otkrila TRIK ZA PRANJE VEŠA: Evo kako da vam veš BOLJE PENI i da ostane jači miris (VIDEO)

Ipak, postoji mnogo jednostavnije i lakše rešenje, a potrebno vam je samo nekoliko stvari koje sigurno imate u kuhinji.

- papirni ubrus

- dublja posuda

- 100 ml alkoholnog sirćeta

- vruća voda 

Primena: 

Prvo papirnim ubrusom utapkajte kafu koju ste prosuli na tkaninu, kako bi što više upila. Zatim, u dublju posudu sipajte vruću vodu i potopite komad garderobe ili tkaninu koja je prljava, a potom dodajte sirće i deterdžent. Promešajte i ostavite da odstoji oko pola sata.

Pročitajte još: Kako očistiti tepih od fleka NA PRAVI NAČIN: Stručnjak za čišćenje otkriva

Nakon što se tkanina dobro natopila mešavinom koju ste pripremili, četkicom za zube istrljajte blagim pokretima fleku, a potom odeću operite u mašini. Ukoliko je fleka još uvek vidljiva, ponovite postupak dok je tkanina mokra.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas