Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Кућни ТРИКОВИ и савети који ће вам олакшати живот, али и уштедети новац

Савети везани за домаћинство увек су добродошли, а интернет је права ризница проналажења ствари које олакшавају живот

1656938967_furniture-g44e20ef6e_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Идеја кућних трикова јесте да нам уштеде време и да нам олакшају свакодневницу, која је иначе претрпана са гомилу ствари да некада и не видимо да нам је једноставније решење ту испред носа! 

Прочитајте још:  Како да правилно осветлите свој дом? Пет САВЕТА који ће вам помоћи (ФОТО)

1. Закопчајте дуксерице и све што има рајсфершлусе пре сушења

Закопчајте  дуксерице пре него што их ставите у машину за сушење како рајсфершлуси не би постали таласасти. Штавише, немојте користити високе температуре током сушења јер то може довести до скупљања тканине, а рајсфершлуси ће се изобличити. 

2. Правилно очистите главу туша

Ако вам се чини да је млаз вашег туша слабији него раније, можда имате тврду воду: у овом случају минерали и каменац заглављују главу и млазницу туша. Користите четкицу за зубе натопљену сирћетом да очистите млазове воде. Након тога, обришите га и укључите млазнице на максимум да бисте избацили минерале који зачепљују. Ово ће вам помоћи да користите воду правилно, уместо да се разбацује беспотребно. 

3. Дезинфикујте ципеле ако смрде

Ако ваше ципеле имају непријатан мирис, можете покушати да прскате дезинфекционо средство унутар ципеле да бисте елиминисали бактерије које узрокују мирис. Дезодоранс би такође могао да делује, али ће прикрити мирис, а не елиминисати разлог. Дакле, уместо да бацате обућу, само искористите исто средство као и за дезинфекцију руку. 

4. Користите водоник пероксид да очистите беле патике

Неке патике не могу да се перу у машини за прање веша: то важи за старке, а добро је да проверите упутства за негу ваших. Ако је то случај, отклањање мрља може бити изазов, али умакање меке четке у водоник пероксид и рибање би требало да помогну. А ако имате кожне ципеле, сода бикарбона ће вам добро доћи.

5. Користите батеријску лампу да пронађете комадиће стакла кад нешто поломите 

Ако чистите разбијено стакло са пода, добра је идеја да пригушите светла и држите батеријску лампу паралелно са подом: она ће учинити видљивим мале крхотине које сте можда пропустили. Стакло зна да одлети и на места која изгледају предалеко од места сламања, а одсјај од батеријске лампе ће вам помоћи да нађете све комаде. 

6. Истресите пешкире пре него што их ставите у машину за сушење

Истресите пешкире након што их оперете. Ако то урадите, боље ће се осушити и бити пахуљастији јер су на тај начин фротирне петље разбарушене (ово такође помаже при упијању). Такође, немојте пеглати фротирне пешкире, јер они лошије упијају течност.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas