· · Komentari: 0

Kućni TRIKOVI i saveti koji će vam olakšati život, ali i uštedeti novac

Saveti vezani za domaćinstvo uvek su dobrodošli, a internet je prava riznica pronalaženja stvari koje olakšavaju život

1656938967_furniture-g44e20ef6e_640.jpg
Foto: Piksabej

Ideja kućnih trikova jeste da nam uštede vreme i da nam olakšaju svakodnevnicu, koja je inače pretrpana sa gomilu stvari da nekada i ne vidimo da nam je jednostavnije rešenje tu ispred nosa! 

Pročitajte još:  Kako da pravilno osvetlite svoj dom? Pet SAVETA koji će vam pomoći (FOTO)

1. Zakopčajte dukserice i sve što ima rajsferšluse pre sušenja

Zakopčajte  dukserice pre nego što ih stavite u mašinu za sušenje kako rajsferšlusi ne bi postali talasasti. Štaviše, nemojte koristiti visoke temperature tokom sušenja jer to može dovesti do skupljanja tkanine, a rajsferšlusi će se izobličiti. 

2. Pravilno očistite glavu tuša

Ako vam se čini da je mlaz vašeg tuša slabiji nego ranije, možda imate tvrdu vodu: u ovom slučaju minerali i kamenac zaglavljuju glavu i mlaznicu tuša. Koristite četkicu za zube natopljenu sirćetom da očistite mlazove vode. Nakon toga, obrišite ga i uključite mlaznice na maksimum da biste izbacili minerale koji začepljuju. Ovo će vam pomoći da koristite vodu pravilno, umesto da se razbacuje bespotrebno. 

3. Dezinfikujte cipele ako smrde

Ako vaše cipele imaju neprijatan miris, možete pokušati da prskate dezinfekciono sredstvo unutar cipele da biste eliminisali bakterije koje uzrokuju miris. Dezodorans bi takođe mogao da deluje, ali će prikriti miris, a ne eliminisati razlog. Dakle, umesto da bacate obuću, samo iskoristite isto sredstvo kao i za dezinfekciju ruku. 

4. Koristite vodonik peroksid da očistite bele patike

Neke patike ne mogu da se peru u mašini za pranje veša: to važi za starke, a dobro je da proverite uputstva za negu vaših. Ako je to slučaj, otklanjanje mrlja može biti izazov, ali umakanje meke četke u vodonik peroksid i ribanje bi trebalo da pomognu. A ako imate kožne cipele, soda bikarbona će vam dobro doći.

5. Koristite baterijsku lampu da pronađete komadiće stakla kad nešto polomite 

Ako čistite razbijeno staklo sa poda, dobra je ideja da prigušite svetla i držite baterijsku lampu paralelno sa podom: ona će učiniti vidljivim male krhotine koje ste možda propustili. Staklo zna da odleti i na mesta koja izgledaju predaleko od mesta slamanja, a odsjaj od baterijske lampe će vam pomoći da nađete sve komade. 

6. Istresite peškire pre nego što ih stavite u mašinu za sušenje

Istresite peškire nakon što ih operete. Ako to uradite, bolje će se osušiti i biti pahuljastiji jer su na taj način frotirne petlje razbarušene (ovo takođe pomaže pri upijanju). Takođe, nemojte peglati frotirne peškire, jer oni lošije upijaju tečnost.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.