Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
УВЕК ТОПЛО

Најбољи начини за грејање зими

Долазак зиме и њено трајање подразумевају најпре једну важну ствар, а то је прибављање огрева, потражња за најбољим решењем када је он у питању, те сређивање грејне сезоне пре него што је и почела. Наравно, некада све то мало и окасни, па се огрев добавља када зима увелико крене, али је важно само да није хладно.

1640084943_christmas-tree-gb4f5e3ebf_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Данас имамо различите понуде, грејање се може спровести кроз централни систем, сопствене котларе, а може свакако бити и на шпорет, те на електричну енергију. Могло би се рећи да свако бира шта воли и оно шта му највише прија или шта му представља могућност у датом тренутку. Но, међу свим тим опцијама, увек има оних најбољих, зар не? Зато издвајамо најпопуларније, али и најбоље начине за грејање током зимског периода.

Камени угаљ као перфектан огрев

Камени угаљ се најпре препознаје по својој каректеристично тамно сивој или црној боји. Оно што га чини јако вредним и популарним за коришћење јесте висока калоријска вредност, па то чини да камени угаљ постиже високе температуре и у веома хладним данима и незгодним временским приликама. Ово је уједно разлог због којег се камени угаљ у највећој мери користи у индустријским посторјењима, фабрикама, али се користи и у свим оним домаћинствима и стамбеним јединицама чији системи за грејање могу да „поднесу“ високе температурне вредности које се постижу употребом ове врсте угља.

Подно грејање уз употребу угља

Један од веома присутних система грејања, који ће чини се тек постати свеприсутан, јесте подно грејање. Подови се користе за споровођење система који служи за циркулисање топле воде/ваздуха, преко којег се налива кошуљица, а онда постављају посебни подови, тј. ламинати и паркети, те се на овај начин стамбене јединице најчешће веома добро греју током зимског периода. Могу се користити различите сировине за грејање, али је најпопуларнији угаљ, с том што се поред каменог, користе често и лигнит, чија је калоријска вредност висока и таман довољна за домаћинства. Постоји више врста лигнита, тј. мрког угља, па се увек бира она која одговара самом систему грејања.

Подови су увек током зиме топли, као и просторије, а добра страна подног грејања је и та што се температура у просторијама може самостално контролисати и подешавати уз термостате.

Камин са декоративним каменом

Ко још не жели да има камин у свом животном простору, још кад се поред њега нађе јелка у време новогодишњих празника, украси, све постаје као у филму. Камин уз декоративни камен добија онај свој добро познат изглед који чини ентеријер топлијим, комфорнијим, пријатнијим. Али не само декоративни камен, већ и сама ватра која има снагу да прилично угреје просторију у којој са камин налази, што ће сигурно уз чашу доброг вина допринети топлим, зимским ноћима и стварању лепих успомена. 
Декоративни камен за камине је могуће пронаћи у различитим бојама, облицима, димензијама, па тако увек даје могућност да га уклопите у свој ентеријер, а онда мала логорска ватра у камину постаје вишњица на шлагу торте.

Дрва за љубитеље класике и романтике

Кад смо већ поменули камин, ту су била и дрва, али она нису искључиво за камине, већ за пећи, фуруне, шпорете. Било како било, дрво је ту за све оне који воле мирис дрвета током зиме, који воле његово пуцкетање, а свакако и одличну топлоту коју даје, због чега се не сме никако заобићи.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas