Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
чишћење дома

ПОВРШИНЕ У ВАШЕМ ДОМУ КОЈЕ ЧИСТИТЕ ПРЕВИШЕ: Обратите пажњу на ове СТВАРИ

У жељи да нам кућа буде што уредннија и чистија, може се лако десити да претерамо.

1644245268_girl-g414f1a0ba_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Стручњаци за чишћење упозоравају које порвшине у кући рибамо превише и на који начин их можемо оштетити. Обратите пажњу јер готово сви грешимо:

1. Огледала

Да нам се огледала сијају и да нам прљавштина не упада у очи, већина нас гланца огледало стално. Али, стручњаци упозоравају да се честим коришћењем влажних крпа и средстава за чишћење стаклених површина подлога огледала може озбиљно оштетити. На ваше огледало штетно утиче и влажност из ваздуха. Уместо влажних крпа, с времена на време можете користи суве крпе или папирнате убрусе.

2. Дрвени намештај

Употреба средстава за чишћење дрвених површина у великим количинама може утицати на боју дрвета и оставити видљиве трагове. Стручњаци упозоравају да је пожељније ова средства користити у мањим количинама и да треба избегавати коришћење оштрих сунђера. Осим тога, најновија истраживања указују и да је брисање дрвета кружним покретима грешка коју правимо.

Прочитајте још: Скида мрље, враћа сјај и дезинфикује површину: Направите домаће средство за чишћење ПАРКЕТА

3. Теписи

Ако сте одмах помислили на усисавање - погрешили сте! Стручњаци су се сложили да је усисавање једном седмично у реду, али да проблем настаје код других грубљих метода чишћења тепиха - нпр. чишћења паром.  Пречесто коришћење разних уређаја који чисте уз помоћ паре може избледети и променити боје на тепиху или допринети стварању видљивих флека. Превише високе температуре могу убрзати овај процес или довести брзо до похабаног тепиха.

4. Покривачи

Да бисмо избегли појаву поменутих проблема и са покривачима стручњаци препоручују годишње два до три прања! Зато, размислите да ли претерујете са месечним прањем и да ли се то одражава на њихов изглед.

Прочитајте још: Ове три боје никако не смеју бити на вашим ЗИДОВИМА

5. Одећа

Када је реч о свакодневном прању доњег веша и чарапа нема дилеме да ту навику не треба мењати. Међутим, учесталим прањем јакни, фармерки или џемпера истрошићете тканину. Тамну одећу одврните приликом прања, како боје не би избледеле.

     Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas