· · Komentari: 0
čišćenje doma

POVRŠINE U VAŠEM DOMU KOJE ČISTITE PREVIŠE: Obratite pažnju na ove STVARI

U želji da nam kuća bude što urednnija i čistija, može se lako desiti da preteramo.

1644245268_girl-g414f1a0ba_1280.jpg
Foto: Pixabay

Stručnjaci za čišćenje upozoravaju koje porvšine u kući ribamo previše i na koji način ih možemo oštetiti. Obratite pažnju jer gotovo svi grešimo:

1. Ogledala

Da nam se ogledala sijaju i da nam prljavština ne upada u oči, većina nas glanca ogledalo stalno. Ali, stručnjaci upozoravaju da se čestim korišćenjem vlažnih krpa i sredstava za čišćenje staklenih površina podloga ogledala može ozbiljno oštetiti. Na vaše ogledalo štetno utiče i vlažnost iz vazduha. Umesto vlažnih krpa, s vremena na vreme možete koristi suve krpe ili papirnate ubruse.

2. Drveni nameštaj

Upotreba sredstava za čišćenje drvenih površina u velikim količinama može uticati na boju drveta i ostaviti vidljive tragove. Stručnjaci upozoravaju da je poželjnije ova sredstva koristiti u manjim količinama i da treba izbegavati korišćenje oštrih sunđera. Osim toga, najnovija istraživanja ukazuju i da je brisanje drveta kružnim pokretima greška koju pravimo.

Pročitajte još: Skida mrlje, vraća sjaj i dezinfikuje površinu: Napravite domaće sredstvo za čišćenje PARKETA

3. Tepisi

Ako ste odmah pomislili na usisavanje - pogrešili ste! Stručnjaci su se složili da je usisavanje jednom sedmično u redu, ali da problem nastaje kod drugih grubljih metoda čišćenja tepiha - npr. čišćenja parom.  Prečesto korišćenje raznih uređaja koji čiste uz pomoć pare može izbledeti i promeniti boje na tepihu ili doprineti stvaranju vidljivih fleka. Previše visoke temperature mogu ubrzati ovaj proces ili dovesti brzo do pohabanog tepiha.

4. Pokrivači

Da bismo izbegli pojavu pomenutih problema i sa pokrivačima stručnjaci preporučuju godišnje dva do tri pranja! Zato, razmislite da li preterujete sa mesečnim pranjem i da li se to odražava na njihov izgled.

Pročitajte još: Ove tri boje nikako ne smeju biti na vašim ZIDOVIMA

5. Odeća

Kada je reč o svakodnevnom pranju donjeg veša i čarapa nema dileme da tu naviku ne treba menjati. Međutim, učestalim pranjem jakni, farmerki ili džempera istrošićete tkaninu. Tamnu odeću odvrnite prilikom pranja, kako boje ne bi izbledele.

     Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.